More

    Botanique renoveert zijn serres: doorgang omgetoverd tot psychedelische tunnel

    Advertentie

    Concertzaal Botanique is gestart met een twee jaar durend restauratieproject van zijn serres. Om hinder te verminderen bouwde de concertzaal een tijdelijke tunnel die omgetoverd werd tot een waar kunstwerk.

    Misschien heeft u het al gehoord of gezien, Botanique is begonnen met een twee jaar durend restauratieproject van de serres. Om de oorspronkelijke look van de historische site te behouden, baseren we ons op bouwplannen uit het begin van de 20ste eeuw. Zo blijft de focus van de renovatiewerken op het realiseren van de originele compositie.

    Omdat Botanique een beschermde site is sinds 1964, zijn we gestart met de werken onder goedkeuring van de Dienst Monumenten en Landschappen.
    De restauratie werd daarbij toevertrouwd aan het Brusselse architecten- en stabiliteitsbureau ORIGIN Architecture & Engineering.

    © Botanique

    © Botanique

    Psychedelische tunnel

    De renovatiewerken zijn verdeeld in etappes om zowel de concerten als de expo’s op een gesmeerde manier te laten plaatsvinden. De restauratie van deze kant van de serres is de eerste etappe. Om deze bouwwerkzaamheden én de passage van onze bezoekers zo vlot mogelijk te laten verlopen, bouwde men een tunnel die zich uitstrekt van de ingang tot de Rotonde.

    De Italiaanse artiest L’Altro Andrea werd door Botanique uitgenodigd om de 30 meter lange doorgang, die voor de veiligheid van onze bezoekers is opgesteld, te transformeren tot een waardig kunstwerk. Hij heeft de tunnel aangekleed met een modern en psychedelisch “String Art”-project: draden die oplichten door de aanwezigheid van fosforescerend licht.

    Advertentie
    Advertentie

    Lees Meer