More

  MNM helpt jongeren met de MNM Stemtest bewust kiezen in het stemhokje op zondag 26 mei

  Advertentie

  Op zondag 26 mei is het zover: de Vlaming trekt naar de stembus voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Ook veel jongeren gaan, sommigen voor het eerst, die dag stemmen. Speciaal voor hen lanceerde MNM, samen met VRT NWS, vanochtend de MNM Stemtest, te vinden in de MNM app.

  Advertentie

  In De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow vertelde Ivan De Vadder over de test, die vooral gericht is op jongeren. Met de MNM Stemtest krijgen zij snel en gemakkelijk meer informatie over de verkiezingen. Zo wil de VRT-jongerenzender hen helpen een bewuste keuze te maken over hun toekomst.

  De MNM Stemtest: mobiel, snel en gemakkelijk

  De MNM Stemtest is gemaakt om gemakkelijk via smartphone in te vullen. Gebruikers krijgen via de korte, mobiele stemtest snel een exact zicht op welke partij het beste aansluit bij hun eigen standpunten. Ook wie al beslist heeft op wie hij of zij gaat stemmen, maar die keuze nog eens wil aftoetsen via een aantal stellingen, kan in de MNM app terecht voor de stemtest.

  Maar dat is nog niet alles: gebruikers kunnen er ook extra informatie over de verschillende partijen vinden. De test geeft ook een antwoord op de meest gestelde vragen over de verkiezingen die binnenkomen via de MNM app. Gebruikers krijgen ook uitleg bij de stellingen uit de test, en kunnen nog dieper gaan met de SOS Keuzestress van VRT NWS. Daar kunnen ze partijen selecteren en in een oogopslag hun standpunten vergelijken. Zo kunnen alle jongeren, en bij uitbreiding alle Vlamingen, een bewuste keuze maken in het stemhokje.

  MNM-dj Tom De Cock gaat in gesprek met politici en jongeren

  MNM helpt zijn luisteraars niet enkel met hun keuze via de app, maar ook via de radio-uitzendingen en online. MNM-dj Tom De Cock staat de komende weken luisteraars bij in hun stemkeuze en brengt nieuws over de verkiezingen.

  In Planeet De Cock krijgt Tom vanaf vanavond tot en met donderdag 16 mei elke dag bezoek van een politiek kopstuk: Jinnih Beels (sp.a), Hilde Crevits (CD&V), Raoul Hedebouw (PVDA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang). Volgende week ontvangt hij van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei nog Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open Vld) en tot slot Kristof Calvo (Groen). De Cock peilt naar de stress voor de verkiezingen, legt hen telkens vragen voor van luisteraars, en luisteraars kunnen ook zelf in interactie gaan met een politicus en hun eigen vraag stellen.

  Op woensdag 22 mei gaat Tom De Cock in Generation M tot slot in gesprek met een aantal jongeren met verschillende politieke standpunten die zullen discussiëren over de belangrijkste thema’s in deze verkiezingscampagne. Online lanceert MNM vier korte explainer-video’s die jongeren wegwijs maken in het grote verhaal van de verkiezingen.

  Advertentie

  Wie meer wil weten over de verkiezingen en de verschillende partijen, kan dus vanaf vandaag terecht bij MNM, op MNM.be en in de MNM app.

  Meer informatie: www.mnm.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer