More

  Nieuwe single Oproer – ‘To the Bone’: Dé balans tussen licht en duister

  Advertentie

  -

  We lieten je eerder al in onze Must Discover x vi.be kennis maken met de Aalsterse band Oproer. Tot mei 2020 laten ze iedere laatste dag van de maand een nieuwe single los. Ditmaal is dat ‘To the Bone’, die we maar al te graag aan je voorstellen.

  Vandaag laten we je kennis maken met een jonge band uit Gent en Aalst, die naar eigen zeggen klinkt zoals een rammelende, maar hete verwarmingsketel. De band bestaat uit vijf leden, die vanuit een oude chauffagefabriek eclectische, maar toegankelijke popnummers maken. Live brengen ze een show vol onverwachte wendingen, die zowel frontman Dries Van der Schueren als het publiek doen druipen van het zweet.

  Tussen licht en duister

  Afgelopen jaar debuteerde de band met single ‘Dolores’. Twee jaar lang timmerden ze aan een stevige live-reputatie met negen eigen nummers. Tussen september 2019 en mei 2020 plannen ze iedere laatste dag van de maand een track op de wereld los te laten. Wij keken al uit naar wat de heren ditmaal in petto hadden en dat komt deze maand in de vorm van ‘To the Bone’. De single opent met een stevige kick en scherpe gitaarklanken, waarbij de toon meteen gezet wordt. Pittige gitaarklanken en percussie, opgesmukt met de nodige synthklanken die je strak bij de hals grijpen. Een meesterlijk duister en sluw klankspel dat balanceert tussen licht en duister, tussen krachtige gitaren en straffe elektronica. Een track die we maar al te graag live is willen horen. Benieuwd wat ze eind december voor ons in petto hebben.

  De band belooft in het voorjaar van 2020 opnieuw het podium op te klimmen. We kijken er alvast naar uit. Volg het via hun Facebookpagina. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer