Nieuwe single Mallrat – ‘Nobody’s Home’

De 20-jarige Grace Shaw, beter bekend als Mallrat, bracht na haar EP In The Sky (juli 2018) haar nieuwste single Nobody’s Home uit. Verbazen doet de Australische keer op keer, want ook nu wordt haar werk vol lof ontvangen in de muziekwereld. Met frisse melodieën en herkenbare lyrics heeft deze jonge zangeres alles om Australië’s nieuwste popwonder te worden.

In haar nieuwste single verwoordt Mallrat op een subtiele maar intrigerende manier haar ervaring met een onbeantwoorde liefde en slecht getimede gevoelens. Met daaronder een frisse melodie en meeslepende tune is Nobody’s Home een echte oorwurm die je ongetwijfeld verrast.

De typische, pastelkleurige videoclip sleept je mee in een melancholische en zelfs bijna dromerige sfeer. In een leeg huis zonder dat iemand de zelfverzekerde 20-jarige kan veroordelen, uit ze haar relatiefrustaties. Herkenbaarder dan dat wordt het niet.

Badkamer in Japan 

De eerste noten van ‘Nobody’s Home’ groeiden in een badkamer in Japan, zo zegt ze zelf: “This song started as a voice memo, recorded in a bathroom in Japan, about a year and a half ago. My friend was sleeping in the next room so I turned on the shower and sung really quietly so that she wouldn’t hear me recording. About six months later I met up with Basenji in Sydney and the song started to take shape.”

Internationale roem

2018 was een onvergetelijk jaar voor Mallrat. Ze veroverde talloze muziekharten tijdens haar passage in het voorprogramma van Maggie Rogers in de VS. Ze opende ook voor Post Malone en pronkte als headliner op verschillende Australische festivals. Tot afgelopen week tourde ze nog in de Verenigde Staten met de Amerikaanse popzanger Gnash. Vanaf 15 februari is de jonge zangeres te bewonderen in Europa.

Mallrat speelt op 24 februari in de Ancienne Belgique in het voorprogramma van Maggie Rogers. Tickets en info: abconcerts.be

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Mallrat - 'Nobody's Home'
nieuwe-single-mallrat-nobodys-homeMallrat verrast met 'Nobody's Home' elke popliefhebber. Meer dan een frisse melodie en herkenbare lyrics heeft de 20-jarige niet nodig om een nieuwe internationale oorwurm te scoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in