More

  Nieuwe single IBE – ‘Table of Fools’

  -

  Ibe Wuyts (17), de kersverse winnaar van ‘The Voice’, bracht gisteren zijn eerste single ‘Table of Fools’ uit. Tegenover vorige winnaars van afgelopen jaren, lijkt Ibe wél volop baat te willen slaan uit zijn winst: gisteren bracht hij het nummer al live bij Q-Music en vanochtend verscheen het al op Spotify op zijn artiestenpagina, ‘IBE’.

  Het nummer gaat over mensen die met elkaar aan tafel zitten, maar zich desondanks toch alleen voelen. Ze weten allebei dat het tijd is om elkaar los te laten, maar zijn hier beiden nog niet klaar voor. De tekst is niet bepaald een lichtgewichtje voor een jongen van 17 jaar, maar het moet gezegd: je gelooft het verhaal volledig als hij erover zingt. De emotie en kracht in zijn stem houden je aandacht gedurende 3 minuten en 24 seconden dan ook stevig vast.

  2 instrumenten, meer was er niet nodig voor deze single: een zeer aparte stem –zoals Koen Wauters hem zelf beschreef- en slechts één enkele piano. De melodie van het nummer blijft vrij monotoon maar aangezien we op ongeveer een minuut van het einde toch verrast worden met wat lichtere klanken en een sterke uithaal, wordt ‘saai’ snel van tafel geveegd.

  Als Koen Wauters dit nummer perfect vindt als debuut single, is hier als gewone Vlaming nog maar weinig tegenin te brengen. Bij ‘The Voice’ leek hij aan zijn piano eerder een bedeesde jongen, maar deze indruk verdwijnt volledig als hij zingt: de boodschap die hij met Table of Fools probeert te brengen, komt aan. En hoe.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie