More

  Nieuwe single én titeltrack ‘Kameleon’ van monokimono: veelbelovend nostalgisch

  Advertentie

  -

  Debuutsingle ‘IJsjes’ van monokimono beschreven we als het liefdeskind van een bloedhete trio tussen Eefje De Visser, Gorki en Nick Cave. De man verwarmt en blaast de eerste nostalgische, zomerse briesjes onze richting uit met nieuwe single ‘Kameleon’. Het is onze Must Discover.

  Kimono’s zijn erg kostbare erfstukken. Van generatie op generatie worden ze doorgegeven. Monokimono frontman Ben Tanghe ontdekte zijn kimono in de vorm van zeventien verloren gewaande videocassettebandjes. Op deze zeventien videocassettebandjes werd Tanghe z’n hele jeugd vastgelegd. Met dat materiaal als inspiratiebron én een paar synthesizers trok de frontman de studio in, met singles ‘IJsjes’ en ‘Noorderzon’ als resultaat. Afgelopen week werd de titeltrack en de release voor de langverwachte debuut EP ‘Kameleon’ gelanceerd. De EP komt uit op het label Small Art op 20/02/2020 om 20u20.

  Veelbelovend nostalgisch

  De heerlijke nostalgische warmte die monokimono kon oproepen bij ‘IJsjes’ en ‘Noorderzon’ wordt op ‘Kameleon’ gewoonweg verdergezet. De track opent met de immens warme stem van frontman Tanghe. Toch klinkt deze ‘Kameleon’ net iets anders dan anders. Net zoals een goede kameleon beaamt, voelen de strofes en het refrein vertrouwd aan. Tot de bridge je, doorheen een mysterieuze draaikolk van geluiden, recht naar die laatste zomerse zonsondergang katapulteert. We kijken al uit naar de zomer, dat merkte je wel. Mogelijk de sterkste single van monokimono toch nog toe. Veelbelovend wat die EP betreft.

  Livedata

  20.02 | Het Bos, Antwerpen (EP-release)
  21.02 | Cinetol, Amsterdam (EP-release)
  17.03 | Villa Anamma, Gent
  21.03 |Memento festival Wilde Westen, Kortrijk (met Bert Dockx, The Bony King Of Nowhere)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer