More

  Nieuwe single Dua Lipa – ‘Break My Heart’: Disco à volonté

  -

  Het zit niet mee voor Dua Lipa. De Brits-Kosovaarse zangeres stond op het punt om haar tweede studioalbum ‘Future Nostalgia’ op 3 april uit te brengen, maar door een lek besloot ze het album komende vrijdag vervroegd te releasen. Die dag moest ook haar derde single ‘Break My Heart’ verschijnen, maar die werd dan ook twee dagen eerder uitgebracht.

  Begin november liet Dua Lipa haar eerste single ‘Don’t Start Now’, van haar langverwachte nieuwe album ‘Future Nostalgia, op de wereld los. Het betekende voor haar de start van een wereldwijde veroveringstocht. Ze moet zowat op iedere award-, en liveshow te zien geweest zijn. Anderhalve maand later kwam ze alweer met nieuw werk én onthulde daarmee meteen de titeltrack van haar nieuwe album. Met singles ‘Future Nostalgia’ en ‘Physical’ bracht ze opnieuw twee sterke songs uit die helemaal in haar nieuwe retro-wereld passen.

  Break My Heart

  Die wereld van ‘Future Nostalgia’ bestaat uit popmuziek aangevuld met disco-invloeden. Een lijn die ze ook op nieuwe single ‘Break My Heart’ doortrekt. De track neemt ons mee naar naar de discowereld die Dua Lipa gecreëerd heeft, maar doet ons ook ergens denken aan ‘Havana *oh-na-na’ van Camilla Cabello. Dat is geen grote verrassing, want een van de schrijvers van ‘Break My Heart’ werkte ook mee aan Havana en Señorita. Verder vallen uiteraard de samples van ‘Need You Tonight’ van INXS op. U beseft het: alles komt terug, quoi.

  Het is jammer dat Dua haar album in volle coronacrisis moet uitbrengen, zo moest ze haar arena tour noodgedwongen uitstellen naar 2021. Ook het lek gooide haar release plannen overhoop. De verwachtingen voor de release vrijdag van ‘Future Nostalgia’ zijn alvast hooggespannen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie