Nieuwe single ‘Age Is Just A Number’ en album voor The Sheila Divine + Belgische shows eind november

© Bart Steenhaut

Twintig jaar bestaat de Amerikaanse rockband The Sheila Divine al. Een verjaardag die ze niet zomaar laten voorbijgaan en vieren met de release van hun zesde album ‘The Beginning Is The End It’s Where We Start Again’. De band tourde uitgebreid in de vroege jaren 2000 en dan, “like many we took a break to live more responsibly … both fiscally & mentally”, dixit Aaron Perrino, de frontman.

Kinderen, huizen, jobs, huwelijken, break-ups, depressies en een mid-life crisis: The Sheila Divine werd er niet van gespaard. Het zijn die verschillende ‘fases’ in het leven waar ze ook inspiratie haalden voor het creëren van hun nieuwe plaat. De nieuwe plaat gaat ook over geestelijke gezondheid: Perrino moest de afgelopen jaren afscheid nemen van veel geliefden, waarvan een aantal die er zelf voor kozen.

“Being in a long term band has an Ebb & Flow. Periods of time where you are pushing to be heard and times where you lay low to live a normal life. This is the first time in a while where we feel momentum and a need to be heard.”

De band brengt nu de eerste single ‘Age Is Just A Number’ uit van het album dat op 22 november uitkomt. Dit jaar is het ook twintig jaar geleden dat hun debuut ‘New Parade’ verscheen. Om dat te vieren wordt het album opnieuw uitgebracht met veel extra’s, waaronder een ‘golden vinyl’-versie.

De band staat op 20.11 in Muziekgieterij, Maastricht en tussen 21.11 en 23.11 in Nosta, De Zwerver en Trix. Alle informatie via hun Facebookpagina. 

 

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in