Nieuwe muziek: Marshmello, Sam Fender en Calvin Harris

Halverwege, is de laatste week vakantie ondertussen al. Terwijl de vakantiedagen langzaamaan wegtikken, is er wel goed nieuws: een hele reeks nieuwe muziek. Deze week drie nieuwe nummers die een plek in je playlist of tenminste een luisterbeurt waard zijn. Onder meer Marshmello, Bastille, Sam Fender en Calvin Harris veroverden een plek in ons lijstje.

Marshmello (ft. Bastille) – ‘Happier’

Een opmerkelijke samenwerking: Bastille en Amerikaanse DJ en producer Marshmello hebben de handen in elkaar geslagen voor hun nieuwste single ‘Happier’. Het nummer geeft een voorsmaakje van het aankomende derde album van de Britse band, onlangs brachten ze de eerste single ervan uit: ‘Quarter Past Midnight’.

“We schreven ‘Happier’ afgelopen jaar en dachten dat het een geweldige samenwerking zou zijn”, aldus Dan Smith van Bastille. “Het is korter en er is licht nostalgisch gevoel aan delen van de song. Het is bijna alsof de apocalyps zich buiten voordoet, maar dat je voor een minuut de gordijnen sluit en geniet van wat je hebt op dat moment.”

Calvin Harris (ft. Sam Smith) – ‘Promises’

Voortbouwend op het succes van zomerhit ‘One Kiss’ brengt Calvin Harris, samen met Sam Smith, ‘Promises’. Calvin Harris lijkt deze zomer helemaal voor het lagere tempo gewonnen. Deze ‘Promises’ heeft dan ook geen drop, wat het helemaal geschikt maakt om te nazomeren.

Sam Fender – ‘Dead Boys’

Na een bejubelde prestatie op Rock Werchter en Lowlands, snijdt de Britse singer-songwriter Sam Fender met ‘Dead Boys’ een beklijvend thema aan. De Brit, die de stem van zijn generatie wilt zijn, wilt met ‘Dead Boys’ het taboe rond zelfmoord doorbreken.

“Het is een nummer dat ik schreef na het verliezen van enkele dierbaren. De songtekst gaat over mijn thuisstad, maar het is een globaal probleem. Na het nummer, de hele zomer te spelen en te praten met fans met gelijkaardige verhalen, is het hartverscheurend om de schaal van het probleem te leren kennen”, aldus Fender.

Hij vult aan: “Als het nummer één persoon helpt om erover te praten, dan is dat het beste waar ik kon om hopen.” Beklijvende muziek noemen we het. Dat Fender niet louter mooie muziek maakt, maar ook muziek met een boodschap is al langer duidelijk. Sam Fender is momenteel druk bezig aan zijn debuut EP.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in