More

  Nieuwe muziek: Khalid, Disclosure, Dua Lipa, Jungle en Sigala

  Advertentie

  -

  Terwijl we genieten van de laatste warme dagen van de zomer van 2018, stellen we de herfst nog even uit met de beste nieuwe muziek. Deze keer een erg vol lijstje: nieuwe muziek van Khalid, Disclosure, Dua Lipa, Jungle, Jacob Banks en Sigala & Ella Eyre.

  Khalid – ‘Better’

  Amerikaanse R&B singer-songwriter Khalid is er met een nieuwe stomende single in de aanloop naar zijn tweede langspeler. Khalid is meester in de combinatie tussen pop en R&B en dat is op ‘Better’ niet anders. De sterk geproduceerde song van de hand van Charlie Handsome (Kanye West, Post Malone, Drake, Travis Scott) zit bomvol sensuele en groovy beats. Een sterke single die een plek in je afspeellijst verdient.

  “You say we’re just friends 
  But I swear when nobody’s around
  You keep an arm around your neck”

  Khalid – ‘Better’

  Disclosure – ‘Moonlight’ & ‘Where You Come From’

  De mannen van Disclosure zijn weer helemaal terug. Hun nieuw album wordt in januari verwacht en in de aanloop hiervan brengen ze een hele lading nieuwe muziek uit. ‘Where You Come From’ is al de vijfde nieuwe single dit jaar, na de muzikale pauze die ze in mei 2017 inlasten. Eerder dit jaar brachten ze onder andere ‘Ultimatum’ uit, een nummer met heerlijke deep-house en Afrikaanse vibes. Met ‘Moonlight’ en ‘Where You Come From’ schotelt Disclosure je weer een excellente portie diepe bassen voor.

  “‘Moonlight’ werd geschreven met samples van de Zweedse a capella-groep ‘The Real Group’s’ cover van het klassieke ‘When I fall in Love’. We wouden wat Disclosure deep house akkoorden en baslijnen naar de voorgrond brengen” – Disclosure

  Jacob Banks (ft. Seinabo Sey) – ‘Be Good To Me’

  Jacob Banks, in België is de Engels-Nigeriaanse soulzanger nog een nobele onbekende, maar daar zal binnenkort waarschijnlijk verandering in komen. De man werkte in het verleden onder andere samen met Sigma en Chase & Status. De soulzanger bracht afgelopen week ‘Be Good To Me’ uit, een heerlijke R&B/soul samenwerking met de Zweede Seinabo Sey. Het is niet de eerste keer dat beide samenwerken, ook voor haar ‘Remember’ werkten ze reeds samen.

  ‘Be Good To Me’ is de lead single van zijn volgende langspeler ‘Village’. Het album ligt op 2 november in de rekken. Banks speelt op zaterdag 24 november in de TivoliVredenburg.

   

  Jungle – ‘Beat 54 (All Good Now)’

   

  Londense neosoulband Jungle bracht op 14 september de opvolger van hun geliefde debuutplaat ‘Jungle’ uit. ‘Beat 54 (All Good Now)’ is een pak minder swingend, dan de vorige nieuwe singles die uit ‘For Ever’ zijn verschenen. Een groovy disco-sound ontbreekt weliswaar niet op Jungle’s laatste single, al is dit niet een klassieke Jungle-song. Let maar eens op het filmische strijkersarrangement. Perfect voor die laatste zonnestralen.

  Dua Lipa – ‘Want To’ / Silk City & Dua Lipa – ‘Electricity’

  Na een verkouden, maar toch geslaagde passage op de Main Stage van Pukkelpop brengt de Britse pop-queen een wel erg unieke samenwerking uit: eentje met automerk Jaguar. Op basis van Dua Lipa’s rijgedrag in een I-Pace en speciale Jaguar-software werd het nummer in een remix gegoten. Fans van de Brits-Kosovaarse zangeres kennen het nummer misschien van haar liveshows, waar ze ‘Want To’ eerder al speelde.

  https://www.youtube.com/watch?v=iflSTk7MibA

  Ongeveer gelijktijdig met ‘Want To’ werd ook ‘Electricity’ uitgebracht. Het nummer is dan weer het resultaat van een samenwerking met Silk City: beter bekend als muziekproducers Diplo en Mark Ronson. ‘Electricity’ is een perfect dance-track, voor een laatst zomers dansje. Beide nummers maken deel uit van de “super deluxe editie” van haar selftitled album, dat ligt op 19 oktober in de rekken ligt.

  Sigala ft. Ella Eyre, Meghan Trainor, French Montana – ‘Just Got Paid’

  Dit lijstje sluiten we af met een bont gezelschap. Britse muziekproducer Sigala nodigde Ella Eyre, Meghan Trainor en French Montana uit voor de samenwerking op ‘ Just Got Paid’. De single maakt deel uit van het aanstormende nieuwe album ‘Brighter Days’ van de Britse producer. Single ‘Just Got Paid’ heeft een heerlijke zorgeloze en dansbare sound, neem dat samen met de geweldige stemmen van Ella Eyre, Meghan Trainor en French Montana. Tijd voor het weekend!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer