Nieuwe ‘Make Belgium Great Again’ confronteert politici met gevaarlijke fietswegen, held stewardess Nidhi en strijd tegen sigarettenpeuken

© VTM

‘Make Belgium Great Again’ probeert week na week van ons land een betere plek te maken. Zo zette Frances Lefebure en haar MGBA-team zich al in voor klein elektro en ging het op zoek naar de held van stewardess Nidhi (die ze trouwens deze week vonden, lees dat hier).

Na twee afleveringen hebben Frances Lefebure en haar MBGA-team al heel wat werk verzet om onze maatschappij wat warmer en mooier te maken. Er zijn tonnen klein elektro ingezameld, stewardess Nidhi heeft de man gevonden die over haar heeft gewaakt tijdens de moeilijke uren na de aanslagen in Zaventem, meer Vlamingen zetten hun gsm op automodus wanneer ze rijden met de wagen en duizenden mensen deden mee aan de #doegewoon actie om te tonen dat iedereen zijn/haar liefde moet kunnen tonen op straat..

Verkeersveiligheid ligt Frances enorm nauw aan het hart. Dat toont ze opnieuw in de derde aflevering van ‘Make Belgium Great Again’. Nadat ze vorig jaar al de aandacht vestigde op middenvakrijders, gaat ze deze keer met vijf Vlaamse politici op fietstocht langs een aantal gevaarlijke fietspunten. De fietstocht wordt gevolgd door een nog stevigere verrassing. Daarnaast gaat ze de strijd aan tegen sigarettenpeuken en kondigt ze aan welke gemeente de Grote Klein Elektro Strijd wint.

Vlaamse toppolitici op de fiets

Deze zomer nodigde Frances een vijftal politieke kopstukken uit voor een “gezellige” fietstocht langs Vlaamse wegen. Daarmee wilde ze nogmaals hameren op het belang van degelijke maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

België hoort volgens VIAS onderzoek immers tot de 3 slechtst presterende landen qua fietsdodelijkheid in Europa. In de eerste 6 maanden van 2019 stierven 48 fietsers en raakten elke dag 28 fietsers gewond. Terwijl alle andere cijfers over ongevallen in het verkeer dalen, stijgt het aantal fietsdoden en -gewonden.

Tijdens de fietstocht confronteerde Frances de politici met een aantal gevaarlijke punten op de baan. Nadien werden de kopstukken op een andere en erg emotionele manier in contact gebracht met de gevolgen van de dodelijkheid van onze wegen.

© VTM

Leuven tijdelijk ‘peukenvrij’

Deze zomer trok Frances samen met een groep vrijwilligers de Leuvense binnenstad in om sigarettenpeuken te rapen. De buit was enorm. Samen ruimden ze meer dan 50000 peuken op. Maar daar stopte haar strijd tegen de sigarettenpeuken niet. Ze trok met “grote” versterking naar het Cactusfestival in Brugge – waar ze peukengooiers gingen confronteren met hun daden. Zondag vertelt ze wat ze van de kijker verwacht.

Wie wint de Grote Klein Elektro Strijd?

Zondag volgt de ontknoping van de Grote Klein Elektro Strijd. Koen Wauters en Jonas Van Geel schenken de winnende gemeente een uniek containerparkconcert.

Oud en/of kapot klein elektro naar het containerpark of de lokale Recupel-inzamelbox blijft de boodschap. Tot 28 november tellen alle binnen gebrachte toestellen nog mee om het bedrag te bepalen dat Recupel aan Rode Neuzen Dag schenkt.

Nidhi vindt na meer dan 3 jaar de man die ze zoekt!

De Indiase stewardess Nidhi Chaphekar deed een aantal weken geleden een oproep in het programma, waarbij ze nog op zoek was naar één man die haar hielp in haar moeilijkste uren van de aanslag in Zaventem. Er ontbrak voor haar nog één puzzelstuk, en daar gingen Frances en haar team naar op zoek. Mét succes!Dit nieuws werd eerder deze week al bekend gemaakt; zondag volgt een meer uitgebreid verslag van hoe de man in kwestie gevonden wordt en hoe de eerste Skype-ontmoeting verliep. Binnen een aantal weken worden de twee herenigd in België. Ook deze ontmoeting zal aan bod komen in MBGA.

In de VTM GO-app en op vtm.be zijn na de uitzending exclusieve ‘Make Belgium Great Again’ Extra-filmpjes te vinden. Men zal kunnen zien hoe het land zich voorbereidde om extra bij-vriendelijk te worden… en hoe Frances daar nog een schepje bovenop doet!

‘Make Belgium Great Again’: aflevering 3 op zondag 27 oktober om 19.55u bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in