More

  Apple analist: “nieuwe iPhone 12 en iPhone SE 2020 Plus lopen vertraging op”

  Advertentie

  -

  De nieuwe iPhone 12 zou weleens met vertraging op de markt kunnen komen. Door de coronacrisis zouden de iPhone SE Plus en de iPhone 12 vertraging oplopen.

  LEES OOK: Alle geruchten rond de iPhone 12 op rijtje

  Volgens Apple analist Ming-Chi Kuo aan MacRumors zou de grotere broer van de iPhone SE 2020 vertraging oplopen. Aanvankelijk schreef hij dat het toestel in de eerste helft van 2021 zou verschijnen, nu verwacht hij een latere datum. De iPhone SE Plus zou een bijna randloos scherm krijgen en zou daarmee erg lijken op de huidige iPhone 11. Om kosten te besparen zou Apple geen Face ID inbouwen, maar zou een Touch ID-vingerafdruksensor in de zijkant verwerkt worden.

  Vertraging voor de iPhone 12

  Door de coronacrisis verwacht Kuo dat de productie van de iPhone 12 vertraging zal oplopen. De iPhone 12 wordt een toestel met een nieuw design, zo zou de notch kleiner worden en zou een 5G-modem toegevoegd worden. Doordat de Amerikaanse ingenieurs door het coronavirus niet of moeilijk naar Azië kunnen reizen om testversies aan te pakken en bij te sturen, ligt een grotere verantwoordelijkheid bij lokale medewerkers. Dat zorgt voor vertraging in het testproces.

  Verwacht wordt dat Apple de toestellen gefaseerd zal uitbrengen, dat deden ze trouwens ook eerder bij de iPhone X en de iPhone XR. In september worden de modellen met een 6,1-inch scherm en een 5,4-inch scherm verwacht. Het grootste toestel wordt pas een maand later verwacht door Kuo.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer