More

  Nieuwe EP ’the beautiful struggle’: Naaz toont hoe “beautiful sadness” kan zijn (★★★★)

  Advertentie

  -

  Ook over de grens is er excellent talent te vinden. De Nederlandse Naaz verscheen al een tijdje geleden op onze muziekradar. Nu doet ze haar reputatie alle eer aan met de release van haar nieuwste EP ’the beautiful struggle’. 

  We laten je al te graag kennismaken met dé grote artiesten van morgen. Er is haast geen twijfel of de 21-jarige Nederlandse Naaz Mohammad daarbij hoort. De Rotterdamse met Koerdische roots wist in eigen land al behoorlijk wat harten voor zich te winnen. Zo won ze reeds verschillende Nederlandse muziekprijzen, waaronder twee Edisons. Dat ontging de Amerikaanse zangeres Melanie Martinez ook niet, want zij neemt Naaz binnenkort mee op tour. Al hoef je daarop niet te wachten, Naaz komt op 20 oktober naar AB op haar eigen Europese tour. Naaz is tevens genomineerd voor de Music Moves Europe Awards, de opvolger van de European Border Breakers Award.

  Sterke evolutie

  In vergelijking met haar in 2018 uitgebrachte debuutplaat ‘Bits Of Naaz’ hoor je de evolutie die de Nederlandse doormaakte, ondanks dat er tussen beiden albums maar één jaartje tussenzit. Naaz brengt nog steeds verfrissende r&b-poptracks, maar lijkt ze op deze ’the beautiful struggle’ warm donzen jasje te hebben gegeven. De nummers klinken voller en ruimer. Dat tikkeltje extra hoor je meteen in opener ‘heart drive’. De song wordt voortgestuwd door bassen en percussie en de prachtige, emotionele stem van Naaz. Een veelbelovende start.

  De tweede track op deze EP is meteen één van de sterkere songs op deze plaat. Net zoals het enorm catchy ‘TAPED’ zit ‘Do You?’ boordevol leuke melodieën en zanglijnen. Verfrissende pop-, en r&b-tracks die ons hart sneller doen kloppen. ‘it’s not you it’s me’ behoort dan ook weer meteen tot één van de toppers van deze EP. De kleine verschillende geluiden en de zachte stem van Naaz waarmee de song van wal steekt, laten bij ons een lach verschijnen. De song is gebouwd rond een beperkt aantal instrumenten en samples van Naaz haar stem. Het resultaat mag er wezen en vormt een erg sferisch en verfrissend geheel. We blijven enorm fan van deze.

  Deze popster van morgen laat ons hart opnieuw een volledige beat overslaan, ditmaal met haar ‘damage :(‘. De song maakt een fijne tweestrijd tussen de vrolijk en schattig klinkende strofes en het neergeslagen, maar krachtige refrein.

  Afsluiter ‘proud of me’ opent opvallend met een soort van demo-intro. Al snel wordt de song ondersteund door percussie en de diepste bassen. Naaz toont hierop de reikwijdte van haar sublieme, kenmerkende stem in combinatie met enkele mystieke synths. We’re proud of you Naaz. Damn. Deze zit goed van begin tot eind. Volgende halte: Ancienne Belgique. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer