Nieuw werk van The National: ‘Light Years’

Gisteren kwam The National onverwacht op de proppen met een tweede nieuwe single genaamd ‘Light Years’. Vorige maand kregen we met ‘You Had Your Soul With You’ al een veelbelovend voorsmaakje van hun nieuwe plaat. Ook met hun allernieuwste lijken Matt Berninger en co onze verwachtingen te overstijgen.

In ‘Light Years’ wordt Matt Berninger’s duistere doch zachte stem begeleid door een wondermooi pianospel. Deze keer sleepten ze er enkele vrouwelijke vocals bij om het geheel net dat tikkeltje fragieler te maken. Zoals we van de Amerikaanse indierockband gewend zijn, raken de noten tot in het diepste van je ziel. Ontroerend, breekbaar en heerlijk herkenbaar: The National doet onze harten (alweer) smelten.

Nieuwe plaat: ‘I Am Easy To Find’

Op 17 mei ligt de opvolger van ‘Sleep Well Beast’ in de rekken. Met hun twee nieuwe singles als teaser, is het vol ongeduld wachten op die nieuwe plaat ‘I Am Easy To Find’. En dat is nog niet alles. Tegelijkertijd met het album komt ook hun kortfilm uit, waarvan we al enkele videobeelden voorgeschoteld krijgen in de videoclip van ‘Light Years’.

 2 x Pukkelpop

Ook dit jaar komen de New Yorker’s naar ons Belgenlandje. Wie de band nog eens live wil bezig zien kan deze zomer afzakken naar Kiewit. Met hun nieuwe plaat bespelen ze de weide van Pukkelpop maar liefst twee keer!

The National speelt op vrijdag 16 en zondag 18 augustus op Pukkelpop. Tickets en info: https://www.pukkelpop.be/en/tickets/

Volg voor meer

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in