More

  Het overzicht van het televisie-najaar bij Eén, Canvas, VTM en VIER

  Advertentie

  -

  Het is zover, de zomervakantie zit erop, het nieuwe televisieseizoen is begonnen. In horde van nieuwe programma’s proberen we orde te scheppen. Lees hier welke programma’s je zeker gezien moet hebben.

  1. Maandag

  Een erg drukke maandagavond. Zowel één, Canvas, VTM en VIER pakken maandagavond uit met sterke programma’s. Het is ook meteen de sterkste avond van de televisieweek. Dit is het overzicht:

  Eén: Kinderziekenhuis 24/7 
  © één

  Dat hulpverleningsreality in is, hebben de Vlaamse zenders goed begrepen. Na Spoed 24/7 en Politie 24/7 kunnen we ditmaal de verhalen van 26 moedige kinderen, in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent volgen. De camera’s stonden zes weken lang opgesteld, een nieuwigheid: de kinderen en ouders kregen ditmaal ook een persoonlijke camera mee. Intense, grappige als ontroerende momenten in Kinderziekenhuis 24/7.

  Canvas: Dank dat u bij ons was

  40 jaar lang is Martine Tanghe al nieuwsanker, de rots in de branding van de Vlaamse nieuwsberichtgeving is de uitgelezen persoon om te vertellen over 40 jaar journalistiek. Aan de hand van tal van interviews worden vier grote vragen beantwoordt: Wat vonden we eind jaren zeventig nieuws en wat niet, en hoe zijn de keuzes in die veertig jaar veranderd? Op welke manier heeft de voorthollende technologie de verslaggeving veranderd? Wie maakt het nieuws en aan welke verwachtingen moesten en moeten die nieuwsmakers voldoen? En tot slot, in de laatste aflevering: hoe zijn de verkiezingsprogramma’s op tv in die 40 jaar geëvolueerd?

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=puOzHN1_rFc

  VTM: Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond

  In hun zoektocht naar de ware liefde schreven 1500 vrouwen zich dit jaar in voor Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond. Dina Tersago en An Lemmens gaan samen met de internationale boeren op zoek, naar hun ideale partner. Tinder for real op VTM.

  VIER: De Rechtbank

  Het is intussen al het achtste seizoen van de populaire justitie-documentaire De Rechtbank. Dit jaar kunnen we de verschillende zaken in Antwerpen, Brussel, Tongeren, Leuven en Brugge volgen, maar ook over de taalgrens brachten de makers een bezoek aan Dinant en Luik.

  2. Dinsdag

  Dinsdag is voorlopig eentje met veel herhalingen. Enkel één pakt uit met Last Days, het is het derde programma in de trilogie van fotografe Lieve Blancquaert. Na Birth day en Wedding day reist ze de wereld af, om te ontdekken hoe de dood en ouder worden wereldwijd verschilt. Hierna kan je afzakken naar één van de twee Vlaamse talkshows: Gert Late Night of Van Gils & Gasten. Oh ja! Kersvers presentator Jan-Jaap Van Der Wal trapt om 21.55 het nieuwe seizoen van De Ideale Wereld af. Naast een nieuwe presentator is er ook een nieuwe huisband: Compact Disk Dummies.

  3. Woensdag

  Eén: De Klas
  © één

  Alsof het einde van de vakantie en begin van het schooljaar niet sterk genoeg benadrukt is, komt één met een nieuw seizoen van De Klas. Acht bekende Vlamingen brengen een bezoek aan een klas zestienjarigen. Karolien Debecker, Dina Tersago, Adil El Arbi, Wim Lybaert, Staf en Mathias Coppens, Jani Kazaltzis, GoedeleLiekens en Sven De Leijer komen een portie anekdotes en levensverhalen vertellen.

  VTM: Helden Van Hier: Op Interventie

  Op VTM kan je een bezoek brengen aan Limburgse politiezone CARMA. De makers beloven ons invallen op wietplantages en spectaculaire achtervolgingen. Ook programmamaker Eric Goens brengt dit later dit najaar op VIER, met Niveau 4 een programma rond de politie. Hij bezoekt de korpsen van Aalst, Sint-Niklaas en Hasselt.

  VIER: Bake Off Vlaanderen

  Collectief hongerig worden, dat kan je dit najaar opnieuw bij VIER. Wim Opbrouck, hofleverancier-patissier Herman Van Dender en culinair auteur en food historica Regula Ysewijn gaan samen op zoek naar de beste thuisbakker van Vlaanderen.

  4. Donderdag

  VTM: Het Lichaam van Coppens

  Een nieuw seizoen van Het Lichaam van Coppens, het moet na Tomtesterom één van de meest intensieve programma’s voor presentatoren zijn. Naast extreem veel bezoekjes aan de fitness, hebben de broertjes Coppens ongetwijfeld talrijke andere halsbrekende toeren uitgehaald. Net zoals we van hun gewoon zijn.

  VIER: Expeditie Robinson

  De grootste verrassing dit najaar is voorbehouden voor VIER. Achttien jaar na het allereerste seizoen komt VIER terug met Expeditie Robinson. Zeventien onbekende Vlamingen verblijven 33 dagen lang op een onbewoond eiland, met als inzet 25.000 euro.

  © VIER

  5. Vrijdag

  VTM: Schotland – België 

  Onthou het: vanaf nu zitten de uitzendrechten voor de kwalificatiewedstrijden van het EK2020 en het WK2022 bij VTM. Maarten Breckx leidt je met o.a. Gilles De Bilde door de avond. Supporteren maar!

  6. Zaterdag & Zondag

  © één

  Het weekend was traditioneel eentje vol herhalingen en films. Dit najaar komt daar voor het eerst verandering in. VTM zet zelfs zijn drie toppers Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel in. Ze maken in de spelshow Wat Een Jaar! een reis door de tijd.

  Zondagavond is dan traditiegetrouw voor één. Het derde en laatste seizoen rond de briljante Jasper Teerlinck, alias Professor T. stoomt je klaar voor een nieuwe werkweek.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer