More

  © VRT

  Nieuw seizoen van ‘First Dates’ op komst: “De mondmaskers maakten het daten ook extra speciaal”

  -

  Vanaf maandag 23 november gaat Eén weer op zoek naar liefde in ‘First Dates’. Het concept werd coronaproof gemaakt, maar blijft even romantisch. Schiet Cupido raak of mist hij zijn doel?

  Na een populair eerste seizoen opent het ‘First Dates’-restaurant binnenkort opnieuw de deuren op Eén. Vanaf maandag 23 november wagen vrijgezellen uit heel Vlaanderen weer hun kans in de zoektocht naar ware liefde. Tijdens een coronaproof en romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot leren de singles elkaar beter kennen en laten ze dieper in hun hart kijken.

  Gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen zijn opnieuw van de partij en ontvangen de gasten met liefde, goede raad en een luisterend oor. De tortelduifjes in spe laten voor en na de date in hun hart kijken: wat zoeken ze in de liefde en slaat de vonk over? Na hun ‘First date’ beslissen de vrijgezellen of ze elkaar opnieuw willen ontmoeten. 

  © VRT

  7.500 singles schreven zich in

  De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen waren razend populair. Bijna 7.500 singles schreven zich in via de website van Eén, dat zijn er zo’n 2.500 meer dan bij het eerste seizoen. Uiteindelijk werden een 70-tal duo’s gekoppeld, waarvan de jongste vrijgezel net 18 jaar is en de oudste 85. Van de ingeschreven singles was 58% man, 41% vrouw. Dat is een opvallende verandering tegenover de eerste reeks, toen vrouwen nog 61% van de inschrijvingen uitmaakten.

  De opnames van de reeks vonden in augustus plaats in Mechelen. Alles verliep coronaproof, zo droeg iedereen een mondmasker en maakten de vrijgezellen vooraf de afspraak om hun date op te nemen in hun bubbel van vijf. “De mondmaskers gaven een bijzondere dimensie aan First dates. In het begin was het even wennen voor iedereen, maar na enkele minuten merkten we er niet veel meer van”, legt Patrick uit. Door de mondmaskers kreeg het programma een ‘Blind Date’-gehalte. “De mondmaskers maakten het daten ook extra speciaal, omdat de singles hun masker pas mochten afzetten eenmaal ze op hun stoel zaten. Voor hen was dat heel spannend: net mysterieuze gasten die zich ontsluierden”, vult Patrick aan.

  ‘First dates’: vanaf maandag 23 november elke maandag, dinsdag en donderdag om 21.30 uur op Eén en op Eén via VRT NU.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie