More

  Nieuw festival in Brussel, België: Maak kennis met CORE Festival van Tomorrowland en Rock Werchter

  © CORE Festival

  Nieuw festival in Brussel, België: Maak kennis met CORE Festival van Tomorrowland en Rock Werchter

  -

  Belgie krijgt er een nieuw festival bij. En daarvoor werken Tomorrowland en Rock Werchter samen. In het laatste weekend van mei organiseren ze namelijk CORE Festival, een uniek boutique festival.

  Na twee jaar stilte wordt de festivalzomer van 2022 grootser dan ooit. Nu de pandemie stilaan in zijn laatste fase lijkt te gaan, lijkt niets meer een zomer vol livemuziek in de weg te staan. Rock Werchter en Tomorrowland maken van de gelegenheid gebruik om een nieuw festival te organisere, want op vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei zal de eerste editie van CORE Festival plaatsvinden.

  Locatie voor het nieuwe festival is het Brusselse Ossegempark, dat is gelegen aan het Atomium op de Heizel. Sinds een aantal jaar vind je daar ook Couleur Cafe. Het nieuwe CORE Festival zal een mix van verschillende genres brengen. Zo belooft de festivalorganisatie quality indie, hiphop, elektronica, hyperpop en alternative dance. Bovendien zetten ze ook in op een zinnenprikkelende kunstbeleving met geluids- en lichtinstallaties.

  © CORE Festival

  Nieuwe speler

  Voor CORE Festival zullen Tomorrowland en Rock Werchter samenwerken. Ze lijken daarbij te mikken op een mengelmoes van festivals als WECANDANCE en Horst. Toch mikken ze op een groot publiek. Zo verwachten ze tot 25.000 bezoekers per dag.

  Met het festival vult de organisatie meteen ook een leemte op in het Belgische festivallandschap. Enkel Gladiolen en Graspop Metal Meeting vinden traditioneel in de late lente plaats. In andere Europese landen start het festivalseizoen soms al begin juni. Zo kan je in Spanje naar Primavera Sound in het eerste weekend van juni en ook het Nederlandse Best Kept Secret ontvangt rond 10 juni al festivalgangers. De kans bestaat dat CORE dan ook kan uitpakken met mooie namen die begin juni in Europa touren en die anders al niet meer beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld Rock Werchter.

  Prijzen

  Een line-up voor de eerste editie kennen we nog niet, maar binnenkort belooft de festivalorganisatie de eerste namen. De voorverkoop van CORE Festival start op 23 februari om 11u. Een dagticket zal 67 euro kosten, een weekendticket kost 123 euro.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer