More

  Nieuw Bastille-album: ‘Doom Days’ (★★★★)

  Advertentie

  -

  Gisteren bracht Bastille het langverwachte album ‘Doom Days’ uit. We kregen de afgelopen weken al enkele singles cadeau, maar nu is het er eindelijk helemaal. 

  ‘Doom Days’ gaat over een nachtje uit met vrienden, om even alles te kunnen vergeten wat er gaande is in de wereld. Alle elf nummers van het album werden geschreven door zanger Dan Smith. Het album duurt slechts veertig minuten.

  ‘Doom Days’ valt het best te beschrijven als een rollercoaster van emoties. Wanneer je het opzet, begint heel vrolijk met ‘Quarter Past Midnight’, maar daarna wordt het melancholisch. Soms wordt deze melancholie wel afgewisseld met catchy, dansbare nummers zoals ‘Joy’ en ‘Million Pieces’. Het is dus een heel verscheiden mix van liedjes. Ze blijven trouw aan hun eigen stijl, maar gooien er toch af en toe een verrassing tussen, zodat je wil blijven luisteren.

  Het album is vooral heel aangrijpend en daar draagt de speciale stem van Dan Smith ook aan bij. Zelfs de vrolijke nummers hebben vaak een emotionele ondertoon wanneer je naar de teksten begint te luisteren. Het verhaal is heel samenhangend. Het start om kwart na twaalf ’s nachts (‘Quarter Past Midnight) en gaat de hele avond door. Daarna vertelt het ook over de liefde van Smith voor zijn one night stand. Het eindigt de ochtend erna, als de zanger wakker wordt op zijn keukenvloer (‘Joy’).

  ‘Doom Days’ toont duidelijk wat Bastille in zijn mars heeft. Het album is heel verscheiden en toont hun instrumentale en vocale kwaliteiten. De fans hebben lang moeten wachten op dit album, maar het was het zeker waard.

  Bastille staat op 27 juni op de Main Stage van Rock Werchter. 

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  'Doom Days' toont duidelijk wat Bastille in zijn mars heeft. Het is heel verscheiden en toont hun instrumentale en vocale sterktes. Da fans hebben lang moeten wachten op dit album, maar het was het zeker waard. Nieuw Bastille-album: 'Doom Days' (★★★★)