Nieuw album Coldplay ‘Everyday Life’ aangekondigd: eerste twee singles ‘Orphans’ & ‘Arabesque’

Vandaag kondigde Coldplay de wereldwijde release aan van hun achtste album, ‘Everyday Life’ dat uitkomt op 22 november en verschijnt op CD, vinyl, cassette en digitale formaten. Het 53-minuten durende album is opgesplitst in twee delen, ‘Sunrise’ en ‘Sunset’. De eerste twee nieuwe songs ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ werden meteen ook gelost. 

Het is reeds van 2015 geleden dat de Britse band Coldplay hun laatste album ‘A Head Full of Dreams’ uitbrachten. In 2017 kwam de band met hun laatste wapenfeit, in de vorm van EP ‘Kaleidoscope’. Nu is de band weer helemaal klaar om de wereld te verblijden met een gloednieuwe plaat ‘Everyday Life’

De twee singles van het album, ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ gingen gisteren in première als de twee ‘Hottest Records In The World’ door Annie Mac bij BBC Radio 1. Beide tracks zijn vanaf nu te downloaden en te streamen. ‘Orphans’ brengt een vrolijkheid in huis, zoals enkel Coldplay dat kan. Een schot in de roos. Zon. Zomer. Wind in de haren. ‘Orphans’ is misschien wel de (veel te) late zomerhit die we niet gehad hebben. Een refrein boordevol vrolijkheid.

‘Arabesque’ laat dan weer een totaal andere kant van Coldplay zien, eentje waar jazz regeert. De song is gebouwd rond een groovy saxofoon. Een glas bourbon in de hand, deze leidt je het weekend in.

Featuring Stromae

‘Everyday Life’ werd geproducet door The Dream Team en heeft featurings van onder andere Belgische trots Stromae, Femi Kuti, Tiwa Savage en Jacob Collier. Voor het artwork gebruikte Coldplay een foto van de band van de overgrootvader van gitarist Jonny Buckland die dateert uit 1919. Het beeld werd vorige week gebruikt voor mysterieuze posters en billboards over de hele wereld, van São Paulo tot Tokyo. Opvallend, de eerste details van ‘Everyday Life’ werden eerder deze week onthuld wanneer de band getypte, gesigneerde briefjes verstuurden naar 500 Coldplay fans ter wereld.

Tracklisting

Sunrise
Church
Trouble In Town
Broken
Daddy
WOTW / POTP
Arabesque
When I Need A Friend

Sunset
Guns
Orphans
Èkó
Cry Cry Cry
Old Friends
بنی آدم
Champion Of The World
Everyday Life

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in