Niels Destadsbader vanavond in ‘Het huis’: “Ik heb een heel groot ego. Ik wil altijd de hoofdrol.”

© VRT

Dinsdagavond is Niels Destadsbader te gast in ‘Het huis’. Het mag een wonder heten dat hij in ‘Het huis’ is geraakt: wanneer Eric Goens hem gaat ophalen in Deerlijk botsen ze enkele straten verder op wegenwerken. Het oriëntatievermogen van Niels is legendarisch. De gps is voor hem uitgevonden. “Mijn vorige vriendin woonde bij haar ouders en de eerste vier jaar reed ik met gps naar haar.”

Vandaag kennen we Niels als zanger, acteur en presentator. Maar Niels wou graag garagist worden, zoals zijn grote voorbeeld DDT, Jacques Vermeire uit ‘F.C. De Kampioenen’. Garagist is hij nooit geworden, maar toch begon hij zijn carrière in de voetsporen van zijn grote idool, als schoenenverkoper.

De weg naar het podium was lang en moeilijk, maar de aanhouder wint. De jonge Niels schreef zich voor alles in, voor elke auditie, voor elke rol als figurant… tot hij uiteindelijk enkele rolletjes kreeg. Zo belandde hij in de Ketnet-jeugdserie Amika en op de VRT kon hij zijn kennis tonen aan de regisseur van F.C. De Kampioenen“Ik ben zot van De Kampioenen. Extreem. Ik ken alle afleveringen uit het hoofd. De regisseur vroeg me of ik ook iets met een bal kon?” Een week later, in 2010: welkom Ronaldinho bij F.C. De Kampioenen.

Groot ego

De sportkamer in Het huis blijkt een geslaagde auditie. Stiekem heeft Niels geoefend. Ondanks zijn rugproblemen is hij op drie van de vijf onderdelen de onbetwiste recordhouder in Het huis. Niels is opgetogen als hij de resultaten hoort. “Ik heb een heel groot ego. Ik wil altijd de hoofdrol. Ik wil doelpunten maken. Het feit dat je jezelf op een podium zet voor 18.000 man is wel omdat je een ego hebt.”

Verlies van een vriend

Speeltijd in de kinderkamer. Filmpjes van de eerste optredens van Niels, met de lepel als micro. “Zalig, hoe heb je dat gevonden?” Maar dan wordt het hard, bij het verhaal van zijn beste jeugdvriend die is omgekomen bij een verkeersongeluk. Om even te bekomen van de emoties wandelt Niels met hondje Nona in de tuin. En dan weerklinkt pianomuziek uit Het huis. Een herkenbare melodie gespeeld door zijn soulmate Miguel Wiels.

Muziek maken lijkt dan een beter plan. En dat bewijst het artistieke duo aan het kampvuur bij de boomhut. Ze brengen er een ‘Het huis’-versie van het nummer ‘Speeltijd’. Kippenvel.

Niels’ droom van tien jaar geleden is uitgekomen. “Ik heb nog een paar grote dromen, ik zou graag in een Vlaamse film meespelen, ik wil dolgraag een liveshow presenteren en ooit wil ik eens in het Sportpaleis optreden.”

Het huis met Niels Destadsbader, dinsdag 12 november om 20.40 uur op Eén.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in