More

  Netflix neemt nieuwe topman in dienst om games aan te bieden

  Advertentie

  -

  Netflix verruimt mogelijk vanaf volgend jaar al zijn catalogus met games. Om dat in goede banen te leiden heeft het bedrijf Mike Verdu aangenomen, dat is het voormalige hoofd augmented reality en virtual reality van Facebook.

  Met de hete adem van concurrenten Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video en Apple TV+ in de nek, plant Netflix weldra een nieuwe markt aan te boren. Om de concurrenten een stap voor te zijn, wilt Netflix vanaf volgend jaar ook games op hun platform aanbieden.

  Het bedrijf heeft daarvoor Mike Verdu aangetrokken, zo schrijft Bloomberg. De man zal zich toeleggen op de ontwikkeling van games. Eerder was Verdy werkzaam bij Facebook en Electronic Arts.

  Meer tijd op Netflix

  Op het eerste zicht lijkt de toevoeging van games een opmerkelijke zet van Netflix, maar de uitbreiding past binnen de strategie van het streamingsbedrijf. Zo heeft Netflix in het verleden ook stand-upcomedy en documentaires toegevoegd aan zijn catalogus. Dat waren genres die ook niet meteen op een streamingdienst verwacht werden.

  Netflix hoopt zich vermoedelijk extra aantrekkelijk te maken voor klanten. Vooral in markten waar Netflix al een groot marktaandeel heeft en met de opkomst van andere concurrerende streamingdiensten, zou de uitbreiding met games een sterke zet kunnen zijn. In het verleden experimenteerde Netflix al met interactiviteit. Zo kon de kijker in een aflevering van Black Mirror zelf het verloop bepalen.

  Hoe zullen games eruitzien?

  Het is momenteel nog niet geweten hoe de games er zullen uitzien. Ook is nog onbekend op welke platformen de games te spelen zullen zijn en hoe dat technisch in zijn werk zal gaan. Heel wat mensen kijken namelijk Netflix vanop een settopbox of rechtstreeks vanaf een smart tv. Het lijkt onwaarschijnlijk dat zulke toestellen zware games zullen kunnen draaien. Een oplossing zou zijn om de games in een datacenter te draaien en te streamen naar de eindgebruiker. Of de toevoeging van games met een meerkost voor de klant gepaard zal gaan, is nog niet geweten.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer