More

  Netflix voegt games toe aan Android-app: iOS volgt binnenkort

  Netflix voegt games toe aan Android-app: iOS volgt binnenkort

  -

  Netflix heeft zonet een sectie games toegevoegd aan zijn app. Voorlopig blijft de service beperkt tot Android-gebruikers, maar binnenkort zouden ook iOS-toestellen volgen.

  Het werd in juli reeds duidelijk dat Netflix aan games werkte. Toen namen ze Mike Verdu, het voormalige hoofd van de AR- en VR-sectie bij Facebook, in dienst om zich toe te leggen op de ontwikkeling van games. Nog geen halfjaar na het nieuws heeft Netflix een eerste lading games aan zijn catalogus toegevoegd.

  Dat lijkt gek, maar is het niet helemaal. Zo voegde Netflix ook stand-upcomedy, reality-tv en documentaires toe aan zijn catalogus. Iets wat nu helemaal ingeburgerd is bij alle streamingsdiensten. Ook op vlak van interactiviteit experimenteerde Netflix al. Zo kon de kijker in een aflevering van Black Mirror zelf het verloop bepalen.

  Vijf spelletjes

  Netflix heeft vandaag vijf spelletjes toegevoegd aan zijn catalogus. Het gaat om Stranger Things 3: The Game, Stranger Things: 1984, Shooting Hoops, Card Blast en Teeter (Up). De games zijn voorlopig alleen te spelen via de Android-app en nog niet via televisie of je computer. Ook iOS-gebruikers kunnen de games nog niet spelen. Dat komt vermoedelijk door de strengere houding van Apple ten opzichte van apps. Via Facebook laat het bedrijf weten snel ook met de games naar iOS te komen. Om de spelletjes te spelen heb je uiteraard een Netflix-abonnement nodig, maar verder zijn er geen bijkomende kosten aan verbonden.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer