More

  Netflix neemt The Roald Dahl Story Company over: onder meer Sjakie en de Chocoladefabriek en Matilda

  Netflix neemt The Roald Dahl Story Company over: onder meer Sjakie en de Chocoladefabriek en Matilda

  -

  Netflix pakt binnenkort uit met films, series en games gebaseerd op de verhalen van Roald Dahl. Het streamingsbedrijf heeft namelijk The Roald Story Company overgenomen, dat maakte Netflix vanochtend zelf bekend.

  Met titels zoals Sjakie en de Chocoladefabriek, De GVR en Matilda is de Britse schrijver Roald Dahl wereldwijd bekend om zijn fantasierijke verhalen. Voortaan zullen de verhalen van de schrijver ook naar Netflix komen, want het streamingsbedrijf heeft The Roald Dahl Story Company overgenomen, dat is de rechtenhouder van de verhalen van Roald Dahl.

  De overname is het gevolg van een samenwerkingsakkoord dat Netflix en The Roald Dahl Story Company in 2018 ondertekenden. Toen gingen de bedrijven een samenwerking aan om animatieseries te maken. Zo werken Taika Waititi en Phil Johnston aan een serie rond Sjakie en de Chocoladefabriek en met filmbedrijven Sony en Working Title wordt er gewerkt aan een adapatie van Matilda De Musical.

  Voortaan wilt Netflix meer titels van The Roald Dahl Story Company naar het scherm brengen. Zo denken ze onder meer aan live action film en series, games en zelfs immersive ervaringen. Ook live theater en merchandising staan op het programma. Met de overname lijkt Netflix een nieuwe stap te zetten richting van een all-round entertainmentbedrijf, dat zowel online als offline aanwezig is.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer