More

  Netflix maakt Koreaanse remake van ‘La Casa de Papel’

  © Netflix

  Netflix maakt Koreaanse remake van ‘La Casa de Papel’

  -

  Goed nieuws voor fans van ‘La Casa de Papel’, de Netflix-serie krijgt een Koreaanse remake. Zo zal het verhaal niet helemaal tot een einde komen, na seizoen 5. Het laatste seizoen van de originele reeks zit momenteel in opnames.

  ‘La Casa de Papel’ kondigde dit jaar zijn laatste seizoen aan en komt zo na vijf seizoen ten einde. Het vijfde seizoen wordt sinds september ingeblikt, vermoedelijk kunnen we het in de lente of zomer van 2021 verwachten. 

  De Koreaanse bewerking zal geregisseerd worden door Kim Hong-sun, bekend van de productie van tv-drama’s als ‘The Guest’, ‘Voice’ en ‘Black’. Alex Pina, maker en uitvoerende producent van La casa de papel: “Koreaanse makers hebben jarenlang hun eigen taal en audiovisuele cultuur ontwikkeld. Net als onze serie zijn ze erin geslaagd culturele grenzen te overschrijden en bekend te worden bij duizenden kijkers, vooral jongeren, over de hele wereld. Ik vind het daarom fantastisch dat de Koreaanse makers La Casa de Papel aantrekkelijk vinden om er een bewerking van te maken. Het feit dat de serie zich afspeelt op het Koreaanse schiereiland is bovendien een mijlpaal waar ik erg blij mee ben.” 

  Buitenlandse versies worden gesmaakt

  Het is dan ook uitkijken hoe de Koreaanse-versie van de reeks er zal uitzien, maar ondertussen is het wel bewezen dat niet-Engelstalige films en series ook gesmaakt worden door het publiek. Denk maar aan het Duitse ‘Dark’ of de Zuid-Koreaanse Oscar-film ‘Parasite’.

  Sinds deel 1 van ‘Casa de Papel’ in 2017 in première ging, houdt de overval de wereld in z’n greep. In april 2020 kwam alweer het vierde deel uit van de Spaanstalige serie. Een maand later hadden al meer dan 65 miljoen huishoudens de afleveringen uit dit deel gezien. 

  Check wat je misschien van seizoen 5 mag verwachten

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer