More

  © Netflix

  Netflix lanceert mini-documentaire rond coronavirus: ‘Coronavirus, Explained’

  -

  Netflix en Vox hebben afgelopen zondag de minidocumentaire ‘Coronavirus, Explained’ gelanceerd. De reeks gaat over de huidige corona-pandemie. 

  We worden reeds een tijdlang overstelpt met allerlei informatie rond het coronavirus. Wanneer keren we terug naar het normale leven? Hoe is het virus ontstaan? En wat staat er ons te wachten? Het zijn maar enkele vragen die in onze hoofden rondtollen en waarop de talloze nieuwsprogramma’s een antwoord proberen te bieden. Netflix sprong in allerijl ook op de corona-kar en lanceerde in samenwerking met Vox een nieuwe documentaire-reeks.

  Corona-pandemie

  In de tweedelige docu-serie ‘Coronavirus, Explained’ wordt er dieper ingegaan op de corona-pandemie. De reeks is niet helemaal nieuw, zo werden een deel van de interviews reeds een jaar geleden afgenomen. Toen werkte Vox reeds aan de documentaire in het kader van een speciale aflevering rond pandemieën. Vox en Netflix werken wel vaker samen voor documentaires. 

  Nu het coronavirus losgebarsten is, zijn Netflix en Vox dieper ingegaan op de huidige crisis. Daarom hebben ze een bijkomende reeks (digitale) interviews afgenomen. In de eerste aflevering wordt onze geschiedenis even herhaald, zo wordt ons uitgelegd welke pandemieën deze zijn voorafgegaan. Ook u virologische kennis wordt dankzij de documentaire even opgefrist.

  De eerste aflevering is te streamen op Netflix.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie