More

  Netflix lanceert documentaire rond ‘La Casa de Papel’, maar wanneer komt het vijfde seizoen er?

  Advertentie

  -

  U heeft het mogelijk reeds op een weekend doorgejaagd: het nieuwe seizoen van ‘La Casa de Papel’. Gelukkig heeft Netflix iets anders in petto: de documentairereeks ‘La Casa de Papel: El Fenomeno’.

  Acht afleveringen telt het nieuwe seizoen van ‘La Casa de Papel’ en vertelt het vervolg van de overval op de Nationale Bank van Spanje. Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe deel op Netflix en kregen we alweer een resem spannende afleveringen en cliffhangers. Afgelopen vrijdag bracht Netflix, naast het vierde seizoen, ook een documentaire uit over de serie.

  In de documentaire krijgen we een blik achter de schermen van de populaire reeks. Wat doet de plotse populariteit met de cast? Hoe wordt de serie opgenomen en wat is het achtergrondverhaal? Zo was ‘La Casa de Papel’ initieel allesbehalve een succes. Het verscheen eerst op een Spaanse zender, maar het was pas toen Netflix de rechten kocht dat de serie een succesverhaal werd.

  Het vijfde seizoen mogelijk pas in zomer 2021

  Zo had Netflix het eerste seizoen in twee delen opgesplitst en hadden ze het beeldmateriaal opnieuw bewerkt. De boeven in rode overalls werden wereldwijd dan ook hartelijk ontvangen, mede door de sterke personages en het spannende verhaal. Nu het vierde seizoen er alweer op zit, is het afwachten wanneer het vijfde volgt.

  Het vijfde seizoen is jammer genoeg nog niet aangekondigd, al is dat vermoedelijk een formaliteit. De pre-productie werd reeds in oktober 2019 gestart, al gooit de coronacrisis nu ongetwijfeld roet in het eten. De situatie in Spanje is op dit moment allesbehalve stabiel, waardoor het vijfde seizoen mogelijk pas in de zomer van 2021 of het najaar van 2021 klaar is. Ter vergelijking: het derde deel verscheen in juli 2019 en het vierde deel in april 2020.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer