More

  © Lotte Dale

  Nederlandse puntjudith verrast met debuutsingle ‘Sabotage’

  -

  Nederlandstalige muziek is al enkele jaren aan een opmars bezig. puntjudith verrast ons met debuutsingle ‘Sabotage’.

  Ze vertrok met bandgenoten Wannes Notenbaert, Adriaan Stoop en andere gelijkgestemde muzikanten uit de Amsterdamse muziekscene naar het oude huis van haar grootouders in de Belgische Ardennen. Terugkeren deed Judith met een mandje vol verfrissende muziek. Debuutsingle ‘Sabotage’ is daar het eerste bewijs van.

  Bullshitseks

  Hoe idyllisch de Ardense wouden ook zijn, ‘Sabotage’ klinkt chaotisch, met zware bassen die je haren rechtop laten staan. Getokkel dat rillingen bezorgt. Detailmatig gebouwd tot een luisterspektakel waar je geen genoeg van kunt krijgen. Ze zingt over wegvluchten van jezelf: “in feesten, bullshitseks en drukdrukdruk zijn. Maar wat dan de volgende ochtend? Lukt het dan wel een volwassen vrouw zijn?”

  Ook visueel staat puntjudith op punt. Samen met regisseur Edward de Jong en een team van de Filmacademie brengt ze een sterke clip. De video omlijst hun muziek en toont het gevecht op de weg van‭ ‬volwassenwording, en het zoeken naar betekenis in tijden van totale informatie-overload‭. Meer nieuwe muziek zou binnenkort volgen. In 2021 volgt EP ‘Snelweg’.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie