More

  Nederlandse ontwerper bouwt app voor betaald livestreamen van concerten

  -

  Advertentie
  Advertentie

  De Nederlandse presentator Tim Hofman riep afgelopen weekend op Twitter op om een platform te ontwerpen voor het betaald livestreamen van concerten. Een ontwerper bouwde op 24 uur een website uit.

  Concerten die liggen al een tijdje stil in België en Nederland. Dat zorgt ervoor dat het livestreamen van concerten de enige manier is om livemuziek aan de man te brengen. Al is het zo dat de concerten georganiseerd worden op verschillende plekken en websites. Dat maakt het voor fans moeilijk om op de juiste tijd en plek in te pikken. 

  De Nederlandse presentator Tim Hofman, bekend van o.a. de YouTube-reeks ‘BOOS’, vroeg aan zijn volgers of niemand een platform kon ontwerpen waar de livestreams van artiesten gebundeld kunnen worden én waar een digitaal kaartje kan worden gekocht voor de livestreams. Na het wegvallen van de festivalzomer en concerten is het voor veel artiesten moeilijk om aan een inkomen te geraken. De meeste artiesten maken hun jaar ‘goed’ dankzij de vele live-optredens die ze spelen en hebben, door het wegvallen hiervan, nood aan extra steun.

  App gebouwd in amper 24 uur

  Terence Huijgen zag de oproep van Tim Hofman en besloot om onmiddellijk een app te bouwen. Nog geen 24 uur later had hij een eerste preview klaar. 

  Op Hometour Events kunnen artiesten en luisteraars zich gratis aanmelden. Over een paar weken zou iedereen een mail moeten ontvangen, waarin de eerste tickets gekocht kunnen worden. Verschillende artiesten hebben zich reeds aangemeld, waaronder Yellow Claw. 

  Op het platform kan je naast een ’ticket’ voor een livestream ook merchandise en albums kopen en zo kunnen we onze favorieten artiesten dus digitaal een hart onder de riem steken. 

  Alle informatie via www.hometour.events

  Lees Meer

  Advertentie