More

  Nederlandse indiepopband TESSEL viert release debuut ep met NFT

  © TESSEL

  Nederlandse indiepopband TESSEL viert release debuut ep met NFT

  -

  De Nederlandse indiepopband TESSEL heeft wel een heel erg unieke manier gevonden om de release van hun debuut ep te vieren. Zo zullen ze alle bezoekers van hun releaseshow een NFT mee naar huis geven. 

  TESSEL is een opkomende Nederlandse indiepopband. De viermanformatie brengt al sinds 2019 muziek uit waarin dromerige gitaarklanken en zonnige melodieën de aandacht opeisen. Begin dit jaar tekenden ze bij [PIAS] en maakten ze indruk met singles Cinema, Boulevard en Magazine uit.

  Exact over een maand – op 4 november – brengt de band debuut ep Family Time uit. Ze zullen die voorstellen in de Amsterdamse concertzaal Sexyland. Om de release te vieren zullen ze aan alle concertbezoekers een gelimiteerde NFT weg geven. “In een tijd waarin de digitale releases om je oren vliegen willen we onze fans iets unieks geven. Een video-opname van de show als digitaal gelimiteerd verzamelobject, enkel voor de supporters van het eerste uur”, vertelt Levi Oostermeijer, zanger van de band.

  NFT op basis van blockchain

  Een NFT, oftewel een non-fungible token, is een soort eigendomsbewijs gebaseerd op blockchain-technologie. Met een NFT kan je het eigenaarschap van digitale content aantonen. Zo werden eerder onder andere de NFT van de ‘Charlie bit my finger’-video, alsook de NFT van de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht.

  TESSEL zal de NFT aanbieden via Dutch Digital Collectibles, dat is het eerste Nederlandse en tevens ecologisch verantwoorde NFT-platform. Ook VR-artiest Nemo en Spinvis brachten daar al een NFT op uit. Wil jij een NFT ontvangen? Tickets voor de show op 4 november zijn via hier te koop.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer