More

  © Steven Elias

  Naaz @ Ancienne Belgique, AB Club: Nederlandse popfee is klaar om onze harten te veroveren (★★★★)

  -

  De Nederlandse, met Koerdische roots, Naaz stond zondagavond in de Ancienne Belgique. Terwijl Nick Murphy de grote zaal betoverde, strak popfee Naaz neer in de AB Club. Wij waren getuige van hét poptalent van morgen.

  We kunnen het nu zonder twijfel zeggen: Nederland heeft een groot talent in haar muzikale rangen. De Nederlandse Naaz verscheen reeds een tijdje geleden op onze muziekradar en bevestigde haar talent onlangs met haar EP ’the beautiful struggle’.

  Zondagavond stond ze in een gezellig gevulde AB Club, waar ze stipt om 21.00 u. de zaal hartelijk verwarmde met het nog onuitgegeven ‘When Everything Was New’. De kalme, warme R&B-klanken en ,-bassen in combinatie met de excellente stem van Naaz schudde de AB meteen wakker. Ook Naaz werd door het publiek verrast met een portie rozenblaadjes van haar fans. De sfeer was meteen gezet!

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Dat Naaz met haar ‘quirky pop’, zoals ze die zelf noemt, sterke popsongs in huis heeft, bewees ze een eerste maal met ‘Damage’. Een van de vele songs die ze live sterk wist neer te zetten. Op ‘it’s not me it’s you’ stak Naaz met enkele mondgeluiden van wal, waarna haar muzikanten invielen. Hetgene wat Naaz bracht klonk steeds erg oprecht en verfrissend binnen de hedendaagse popmuziek. Ze heeft haar eigen sound erg goed onder controle. Ook hits ‘Loving Love’ en ‘TAPED’ wist ze heerlijk neer te zetten. Die laatste is trouwens een song waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Damn!

  © Steven Elias

  Met een in 2018-uitgebracht debuutalbum en gloednieuwe EP had Naaz een behoorlijke portie materiaal om uit te putten. Zo hoorden we het nagelnieuwe ‘heart drive’ met erg veel passie door de Nederlandse gebracht worden. Even verbazen deed ze toen ze een cover bracht van Kanye West’ ‘Ultralight Beam’. Setafsluiter van dienst was het als single uitgebrachte ‘Do You?’. De kunst van Naaz is dan ook om haar sterke studiosongs live een fikse portie passie, plezier en oprechte emotie mee te geven, net zoals pakweg Sigrid dat doet. Het werkte alvast aanstekelijk.

  Dat Naaz in ons land reeds wat superfans heeft weten vergaren, of waren het voor de gelegenheid afgezakte Nederlanders, toonden ze onder andere door op ‘proud of me’ flashmob-gewijs papiertjes met “We’re so proud of you” naar boven te halen. We moeten het toegeven: ze verdient dat wel. Misschien werden we ook gewoon betoverd door haar aanstekelijke muziek. De AB definitief betoverd naar huis sturen deed ze met het akoestisch gebrachte bisnummer ‘TAPED’. Toch wel het hoogtepunt van de set. Het einde van een avond vol fijne popmuziek.

  De Nederlandse Naaz heeft met haar songs sterke oorwurmen in huis, die zonder moeite onze nationale radiogolven zouden moeten veroveren. We geloven in haar talent en muziek. Deze gaat nog ver komen.


  Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

   
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  De Nederlandse Naaz heeft met haar songs sterke oorwurmen in huis, die zonder moeite onze nationale radiogolven zouden moeten veroveren. We geloven in het talent van Naaz. Deze gaat nog ver komen. Naaz @ Ancienne Belgique, AB Club: Nederlandse popfee is klaar om onze harten te veroveren (★★★★)