More

  Na 6 weken is de renovatie van landingsbaan 25R op Brussels Airport afgerond

  Advertentie

  -

  Na zo’n 6 weken werken zijn de renovatiewerken op baan 07L/25R op Brussels Airport afgerond. Vanaf zondag wordt de baan opnieuw in gebruik genomen.

  De aannemers werkten sinds 13 juli dag en nacht, 7 dagen op 7, om de sluiting van de baan en de impact van de werken te beperken. Als gevolg van de coronacrisis gebeurde dit in een periode met veel minder luchtverkeer dan gebruikelijk. De grondige renovatie van deze start- en landingsbaan was noodzakelijk om de veiligheid van het luchtverkeer in de toekomst te waarborgen. 

  07L/25R is de belangrijkste start- en landingsbaan op Brussels Airport. De bovenste asfaltlaag werd afgefreesd en opnieuw aangelegd over 3,3 km op 60 meter. Alle bekabeling en het bebakeningssysteem werd vervangen. Op plaatsen waar dit nog niet het geval was, werd deze bebakening vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Verder werd ook de afwatering opnieuw aangelegd met nieuwe goten en rioleringsbuizen. Na de laatste tests wordt de vernieuwde baan op zondag 23 augustus om 6 uur in gebruik genomen.

  Check de video

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer