More

  Yungblud ‘The Underrated Youth’: Een positieve boodschap en goed gevoel (★★★★)

  Advertentie

  Yungblud bracht zijn nieuwe EP ‘The Underrated Youth’ uit. Normaal zou het vorige week al uitgekomen zijn, maar omdat Yungblud nog niet helemaal tevreden was, werd het uitgesteld. Maar nu is het er dus. 

  Van Disney-sterretje tot punk-hiphop-ska-rocker. Yungblud kan het blijkbaar allemaal. Hoewel hij zijn carrière startte in de Disneystal, is hij nu een echt fenomeen. En dat fenomeen bracht vandaag zijn nieuwe EP, ‘The Underrated Youth’, uit.

  ‘The Underrated Youth begint met ‘Braindead!’, een nogal druk en chaotisch nummer. Toch heeft het iets ritmisch door de herhaling die erin zit. Het is zeker een krachtige start van de EP. Toch is het gewaagd, aangezien het niet zijn typische stijl is. De overgang naar ‘Parents’ klinkt logisch. ‘Parents werd eerder al uitgebracht als single en is zeker radiowaardig. Je wil meteen beginnen dansen op het nummer, en de tekst is geniaal. Het nummer is terug helemaal ‘Yungblud’.

  Na ‘Parents’ start ‘Original Me’, een samenwerking met Dan Reynolds van Imagine Dragons. Dat nummer kwam vorige week al uit. Hoewel het een heel sterke song is, past dit niet zo goed op de EP. Het doorbreekt de flow waar je inzit, waarschijnlijk doordat het nogal veel Imagine Dragons is en te weinig Yungblud. Toch is het een heel vrolijk nummer. ‘Casual Sabotage’ brengt je dan weer terug in de flow. Het nummer kan ook beschreven worden als liefde op het eerste gehoor. Het is dreamy, iets dat we niet van Yungblud gewoon zijn. Ook is het heel relaxend. Yungblud speelt het al heel lang op concerten, maar nu is het eindelijk ook officieel uitgebracht.

  Daarna komt de titelsong ‘Hope For The Underrated Youth’. Ook dit nummer werd eerder als single uitgebracht. Het sluit mooi aan op ‘Casual Sabotage’. Yungbluds stem staat centraal in het nummer, en dat geeft het net zoveel kracht. Ook heeft de song een geweldige titel. Wanneer we dan overgaan naar ‘Waiting On The Weekend’, het laatste nummer, krijgt de EP onverwacht nog een breekbaar kantje. Het is sfeervol en rustig. Yungblud kan zich nergens achter verschuilen, en daardoor komt het zo goed over. ‘Waiting On The Weekend’ is een goede afsluiter. Het geeft je namelijk good vibes.

  ‘The Underrated Youth’ is al bij al een heel mooie EP. Het brengt een positieve boodschap en geeft een goed gevoel. Het enige spijtige is de onderbreking van die flow door ‘Original Me’, wat niet in het plaatje past. De laatste drie nummers zijn een mooi afsluitend drieluik, wat je doet wensen dat de hele EP zo was. ‘The Underrated Youth’ heeft ook een prachtige hoes, wat we zeker ook moeten vermelden. En om heel eerlijk te zijn, wie heeft nu geen zwak voor Yungbluds accent?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  'The Underrated Youth' is al bij al een heel mooie EP. Het brengt een positieve boodschap en geeft een goed gevoel. Het enige spijtige is de onderbreking van die flow door 'Original Me', wat niet in het plaatje past. De laatste drie nummers zijn een mooi afsluitend drieluik, wat je doet wensen dat de hele EP zo was. 'The Underrated Youth' heeft ook een prachtige hoes, wat we zeker ook moeten vermelden. En om heel eerlijk te zijn, wie heeft nu geen zwak voor Yungbluds accent?Yungblud 'The Underrated Youth': Een positieve boodschap en goed gevoel (★★★★)