More

  Winnaars Music Moves Europe Talent Awards bekend: onder andere Bishop Briggs (UK) en Pip Blom (NL)

  Advertentie

  De winnaars van de publieksprijzen van de Music Moves Europe Talent Awards zijn bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de European Music Awards Night van ESNS 2019. Eerder selecteerde een jury in zes categorieën twaalf winnaars die het Europese geluid van nu en morgen vertegenwoordigen.

  Nu was het aan het publiek om te stemmen op hun favoriete artiest in elke categorie. De publieksprijswinnaars zijn: Pop: Bishop Briggs (VK), Rock: Pip Blom (Nederland), Electronic: Stelartronic (Oostenrijk), RnB/Urban: Rosalía (Spanje), Hiphop/Rap: Reykjavíkurdætur (IJsland), Singer-songwriter: Albin Lee Meldau (Zweden).

  De Music Moves Europe Talent Awards zijn de nieuwe prijzen voor populaire en hedendaagse muziek in de Europese Unie. ESNS 2019 (Eurosonic Noorderslag) vierde opkomende Europese artiesten op de prijsuitreiking in de Oosterpoort in Groningen, met optredens van Bishop Briggs, Pip Blom, Reykjavíkurdætur, Albin Lee Meldau, blackwave., Avec en Lxandra.

  De Jury

  De internationale jury voor de Music Moves Europe Talent Awards bestaat uit Huw Stephens (presentator BBC Radio 1), Julia Gudzent (festivalprogrammeur Melt!), Katia Giampaolo (CEO Estragon Club Italië), Kristian Kostov (winnaar EBBA en Public Choice Award 2018) en Wilbert Mutsaers (Head of Content voor Spotify Benelux). De organiserende partijen worden vertegenwoordigd door Robert Meijerink (boeker ESNS) als voorzitter en Bjørn Pfarr (boeker Reeperbahn Festival) als vice-voorzitter van de jury.

  De Prijs

  Het doel van de Music Moves Europe Talent Awards is om nieuwe en opkomende artiesten uit Europa te vieren, en om hen te steunen in het ontwikkelen en versnellen van hun Europese carrières. Het prijzenpakket bestaat daarom uit €5000 aan tour- en promotiebijdragen, verscheidene optredens op ESNS, gratis publiciteit en een op maat gemaakt trainingsprogramma.

  Als opvolger van de European Border Breakers Awards (EBBA) worden de jaarlijkse Music Moves Europe Talent Awards deels gefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Commissie, met aanvullende steun van de gemeente Groningen, de provincie Groningen en het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijzen worden uitgereikt door ESNS en Reeperbahn Festival, in samenwerking met Yourope, de European Broadcasting Union (EBU), Independent Music Companies Association (IMPALA), International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporters Exchange (EMEE) en Digital Music Europe (DME).

  Lees ook:

  BronESNS
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer