White Lies brengt nieuwe single ‘Tokyo’ uit

© Steve Gullick

In de aanloop naar de release van hun vijfde album ‘Five’ brengen de Britten van White Lies de aanstekelijk, nieuwe single ‘Tokyo’ uit, samen met een betoverende videoclip. Langspeler ‘Five’ komt op 1 februari bij [PIAS] uit.

De Britse band White Lies, rond Harry McVeigh, Charles Cave, Jack Lawrence-Brown brachten de afgelopen maanden reeds de veelbelovende singles ‘Time To Give’, ‘Believe It’ en ‘Finish Line’ uit. ‘Five’ wordt de vijfde langspeler van de Britse indie rockers en is de opvolger van de het in 2016 uitgebrachte ‘Friends’. Met minder dan twee weken tot de release van ‘Five’ schakelt White Lies een versnelling hoger met single ‘Tokyo’.

Vier-verdiepingen-hoge naakte vrouw

We moeten je nu al waarschuwen. “Call Tokyo / Call New York / It’s just same but different love” zijn de woorden die je nog dagen zal herinneren. White Lies weet met deze ‘Tokyo’ een groots klinkende, dansbare oorwurm af te leveren. De pulserende synths weten samen met de gitaren voor een vreugdevol, doch tegelijk melancholische sound te zorgen. Een fijne single deze ‘Tokyo’. We zijn erg benieuwd wat langspeler ‘Five’ ons brengt. Eerst een retourtje Tokyo, iemand?

Over hun videoclip zeggen ze: “Opnieuw hebben we erg veel geluk om met David in Tijuana te werken, om wat onze beste video sinds ‘Death’ te creëren. Zijn unieke kennis van de buurt biedt ons toegang tot de stad’s meest prachtige en bizarre locaties, die helpen om zijn visie over verhalen van liefde en verlies tot leven te wekken. Waar in de wereld zou je de mogelijkheid hebben om een scène te filmen, waar de band op een 4-verdiepingen hoge naakte vrouw zat? Tijuana, is die plek en het resulteerde in onze favoriete samenwerking met hem tot nog toe.” 

White Lies staat op 20 februari in de Ancienne Belgique. Al is de show wel reeds uitverkocht. Meer informatie: abconcerts.be

Volg voor meer