More

  Vernieuwend Belgisch duo ‘SX’ staat op 7 december in De Roma

  Advertentie

  Van bij hun start tien jaar geleden zorgde SX voor een unieke, nieuwe sound in het Belgische muzieklandschap. Met hun warme, bezwerende indiepop waarin ook plaats is voor elektronische experimenten, schrikt het Kortrijkse duo er niet voor terug om onbewandelde paden te verkennen. Met Eros kwam zopas hun derde fel bejubelde langspeler uit. Die stelt het duo, samen met instant-klassiekers als Black Video en Gold, op 7 december voor in De Roma. Tickets zijn vanaf nu te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

  Weinig Belgische artiesten klinken zo on-Belgisch als SX. De band rond Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet bracht met Eros net hun derde plaat uit, en die titel liegt er niet om. Het is een heerlijk zwoel album geworden, waarop SX op zoek gaat naar het raakvlak tussen mens en machine en tussen design en desire.

  De steile opmars die enkele jaren geleden begon met tijdloze single Black Video zet zich onstuitbaar voort en resulteert in een heerlijke trip die net zo goed uit de verre toekomst als uit de jaren ’80 zou kunnen komen. HUMO gaf Eros vier sterren en schreef “Met feeërieke klanken en een stem die tegelijk koel en dromerig klinkt, bouwen zij een muzikaal altaar voor De Liefde. Op hun derde worp lijken elk bliepje, elke sfeer en elke kreet te kloppen. Het is een bij wijlen magische trip, altijd. Dit is een plaat die bij elke luisterbeurt groeit, waardoor ze tegen het einde van de week mijn huis niet meer binnen kan. Wereldklasse.”

  Tickets en info: www.deroma.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer