Twaalf concert-tips voor april & mei in Ancienne Belgique + WIN duo-tickets

De iconische concerttempel Ancienne Belgique is onlangs nog bekroond tot drukst bezochte muziekclub van Europa, door vakblad Pollstar. Het hele jaar door is de zaal goed voor de beste Belgische en internationale acts. Wij sommen op wat er in april en mei voor moois te ontdekken valt. En nog fijner nieuws: wij mogen voor ieder concert een duo-ticket weggeven.

Turkish Psychedelica Night ft. Gaye Sy Akyol (19/4)

Advertentie

/ Tickets via Abconcerts.be /

Specialleke in ons lijstje is deze Gaye Sy Akyol. Sinds enige tijd is de indiescène een smaakvol snoepje rijker: Turkse psychedelica. Labels zoals Finders Keepers en Pharaway Sounds zorgen voor een herontdekking van het erfgoed. Hedendaagse acts zoals Gaye Su Akyol, Derya Yildirim, BaBa ZuLa en Altin Gün omarmen de stijl volop. Verwijzen doen ze naar de hoogdagen van de Turkse psychedelica uit de jaren ’60 en ’70, toen Anatolische rock en folk fusioneerde met Westerse rock-‘n-roll.

De muziek van Gaye Sy Akyol heeft zowel invloeden van haar Turkse roots als muziek van Joy Division, Nick Cave en Surf. Internationaal wordt ze bedolven onder lovende kritieken, zo zei Britse krant The Guardian: “A compelling and distinctive young Turkish singer. She deserves international success.”

Ron Gallo (21/4)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Ronald James Gallo III zoals de man echt heet is een 31-jarige Amerikaanse rock muzikant en singer-songwriter. Met zijn mix van garage, punk, rock en psychedelica stond hij afgelopen zomer nog op Pukkelpop. Op 21 april brengt hij met zijn nieuwe ‘Stardust Birthday Party’ opnieuw een bezoek aan België. Ditmaal in de AB.

Tedeschi Trucks Band (23/04)

Advertentie

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Amerikaanse rock- en blues band Tedeschi Trucks Band werd in 2010 opgericht door Susan Tedeschi en Derek Trucks. Tedeschi en Trucks die in het dagelijks leven een koppel vormen, maken een mengeling van blues, rock, soul, funk, gospel en jazz. Met hun eerste langspeler ‘Revelator’ wonnen ze een Grammy Award voor beste blues-album. Het bluesrockfonemeen staat op dinsdag 23 april in de AB.

Advertentie

GONDWANA 10 presents STUFF. + Portico Quartet + Matthew Halsall & The Gondwana Orchestrat + …  (27/04)

/ Tickets via Abconcerts.be /

In 2008 richtte Matthew Halsall het inmiddels befaamde Gondwana Records op. De trompetist, componist en producer bouwde een indrukwekkend internationaal label uit. Naar aanleiding van de 10e verjaardag trekt het label de wereld rond, dat bewijzen uitverkochte zalen zoals Roundhouse in Londen, Tokyo, Manchester en Berlijn. Op zaterdag 27 april palmen ze “the amazing AB in Brussels” in met o.a. kersverse signing STUFF., wide-screen minimalists Portico Quartet en de sublieme spirituele jazz van Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra. Terwijl zullen in de AB Club enkele jonge label-nieuwkomers zoals Noya Rao met hun ‘powerful electro-soul’, de Poolse klassiek geschoolde pianiste Hania Rani en Sunda Arc (ofte: 2/3 Mammal Hands) de Brusseleirs plezieren. Na afloop kruipen alle muzikanten nog achter de draaitafels voor een heus feest op de dansvloer!

Mark Guiliana Beat Music (+ BLOW 3.0) (30/04)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Amerikaanse drummer Mark Guiliana startte een aantal jaren geleden zijn eigen label ‘Beat Music Productions’. Deze meesterlijke drummer had zich ook al laten opmerken aan de zijde van pianist Brad Mehldau én met zijn project Beat Music sloeg hij ons helemaal achterover. Met zijn tussen akoestisch en elektronica grens-vervagend weet Guiliana je steevast te bekoren.

Ook van de partij is het gemaskerde trio BLOW 3.0. Ze stonden eerder reeds in de AB Club onder hun toenmalige naam Blow Trio. Gewapend met twee tenorsaxen en een drum stellen ze hun nieuwe album ‘Equality’ voor.

Braindance: Eartheater (01/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Met Braindance brengt Ancienne Belgique de heilige drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live-electro acts. Deze keer te gast is de New Yorkse muzikante en choreografe Alexandra Drewchin.

Met haar opmerkelijke sound tast ze de grenzen van de muziek af. Enkele maanden geleden verscheen haar derde langspeler ‘IRISIRI’. Een album waarop klassieke compositie en roekeloze electro samengevoegd worden door haar sublieme stem. Ze stelt op 1 mei de wereld van Eartheater open in de AB Club.

The Subs (04/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Ze zorgen al een decennium lang voor een mengeling van Belgische electro, techno, rave, punk en trance. Eind vorig jaar waren ze er – na een lange periode van stilte – met hun nieuwe single ‘UFO’, een samenwerking met Nieuwe Lichting-finalist Yves Paquet. Jeroen De Pessemier en co kon je vorig jaar ook even aan het werk zien in het Antwerpse Sportpaleis, als special guest van Bazart. We zijn erg benieuwd wat de heren ons op 4 mei in de Ancienne Belgique voorschotelen.

Walking On Cars (05/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Ierse indie pop sensatie Walking On Cars ken je wel van hun monsterhit ‘Speeding Cars’ uit 2015. Afgelopen jaar kon je ze live aan het werk zien op Rock Werchter. Nu is de band rond Patrick Sheehy (zanger), Sorcha Durham (pianiste), Dan Devane (gitarist), Paul Flannery (basgitaar) en Evan Hadnett (drum) er met een nieuw album ‘Colors’ dat op 12 april bij Virgin EMI uitkomt. Ze stellen op 5 mei hun nieuwe werk in Brussel voor.

SX (10/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Kortrijkse band SX bracht in november 2018 hun ondertussen derde studioalbum ‘Eros’ uit. Die warme, sensuele plaat stelde de band rond Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet de afgelopen maanden reeds in Gent, Leuven en Kortrijk voor. Na lang wachten is het de beurt aan de Brusselse AB. De albumpresentatie zal ongetwijfeld – naast het nieuwe materiaal – de klassiekers niet vergeten.

Feng Suave (13/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Onze noorderburen weten ook wat goede muziek maken is. De Nederlandse  psychsoulpopband Feng Suave bracht afgelopen jaar het geniale nummer ‘Sink Into The Floor’ uit. Het leverde hun één miljoen streams en uitverkochte zalen op. Ook live blijven ze méér dan overeind, zo kon je ze al aan het werk zien als voorprogramma van Khruangbin, Tora en (Sandy) Alex G. Als levende legende Iggy Pop je de hemel in prijst, is commentaar uitgesloten. De band serveert een perfecte mix van catchy slackerpop en zwoele neo-soul.

The Slow Readers Club (16/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

The Slow Readers Club is vierkoppige band uit Manchester brengt een combinatie van gitaarrifs en dansbare electropop. Duister en dansbaar kunnen we singles als ‘Lunatic’ en ‘You Opened Up My Heart’ beschrijven. Na een propvol succesvol concert op Eurosonic is het eindelijk aan België!

Spinvis: Vier Verhalen En Een Dag (17/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Muzikant, componist en dichter Spinsvis, brengt samen met Introdans, multi-instrumentaliste en theatermaker Saartje Van Camp de familievoorstelling ‘Vier Verhalen En Een Dag’. In een voortdurend veranderend decor ontdekken drie muzikanten en twaalf dansers in ‘Vier Verhalen En Een Dag’ de grenzen van veiligheid en vrijheid. Ze bouwen muren, controleren elkaar met camera’s, ontsnappen, zoeken een plek om alleen te zijn en scheppen steeds een nieuwe wereld. Als alles uit elkaar valt, blijft één ding overeind: het onvoorspelbare van de liefde. Op vrijdag 17 mei niet te missen in AB.

Win tickets

We mogen duo-tickets weggeven voor ieder concert uit ons lijstje hierboven. Deelnemen is erg makkelijk: maak een screenshot als bewijs dat je onze Facebook-pagina liket en stuur dat samen met je concert naar keuze op naar wedstrijden@dagelijksvanalles.be of via onderstaand formulier. Vergeet in je e-mail ‘AB Wedstrijd’ als onderwerp niet te vermelden. De wedstrijd loopt tot 16 april, 12 uur.

[contact-form-7 id=”10618″ title=”Contact form 1_AB_copy”]

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in