More

  Tiewai – ‘Winterslag Miljonair’: Geëvolueerde sound op Tiewai’s tweede langspeler (★★★★)

  Advertentie

  Limburgse trots Tiewai is weer helemaal terug, maar liefst zeven jaar na de release van zijn debuutplaat ‘Ilawo’ en vijf jaar na zijn EP ‘Tabula Rasa’ is de Genkenaar terug met nieuwe plaat ‘Winterslag Miljonair’. 

  De Genkse rapper Tiewai is geen onbekende meer in het Vlaamse raplandschap. De man maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden én werd dan ook snel een van de acts van het label Eigen Makkelij. In 2012 debuteerde Tiewai met zijn langspeler ‘Ilawo’. In 2014 kwam de man met nieuw werk op zijn EP ‘Tabula Rasa’, waar hij zelf een plekje op Pukkelpop en Crammerock mee wist te veroveren. Vrijdag bracht de Limburgse rapper zijn tweede album ‘Winterslag Miljonair’ uit.

  Geëvolueerde sound

  Opener op deze plaat is de laid-back titeltrack ‘Winterslag Miljonair’, vernoemd naar de gelijknamige Genkse wijk. Alhoewel de rapper daar niet meer woont, beschouwt hij het nog steeds als zijn thuis: “Trots van waar ik kom en welke weg ik al heb afgelegd”. Voor de song kreeg Tiewai hulp van stadgenoot Chaz. Het resultaat zijn de zinderende en doodeerlijke lyrics van Tiewai op een catchy old-school beat.

  Tweede song ‘Jan Met De Pet Op’ toont meteen een andere kant van de Genkenaar. Het is meteen ook één van de meest verrassende portie beats op deze langspeler. De track opent met Engelstalige vocals en een stevige, elektronisch geïnfuseerde instrumental. Drie minuten lang neemt Tiewai je mee in een wervelwind van verslavende lyrics en sounds. Wat een knaller deze!

  Tiewai toont ons op deze ‘Winterslag Miljonair’ een klare kijk op zijn geëvolueerde wereld, op zichzelf en zijn muziek. De nieuwe inspiratie die de man lijkt te putten uit het ouderschap, horen we meermaals in de plaat terug. Zo zingt Tiewai in het stevig klinkende ‘Focus’: “Schijt / Aan iedereen, aan alles / Zat snel op mijn paard, nu reageer ik kalm”. Op ‘Vroeg Of Laat’, horen we dan andere aspecten van de Genkenaar: “Alles wat me lief is / Niet langer nog enkel schrijven, m’n vrouw en m’n kleine dus”.

  Warmte & Groovyness

  Kalmte en rust bemerken we ook in het excellente ‘Au Revoir’, waar Tiewai komaf lijkt te maken met een ander verleden en vooruit kijkt naar een kraakheldere toekomst: ‘Au revoir aan al die kippen die een graantje mee wouden pikken / Mee wouden liften”. Verder vinden we op deze langspeler ook tal van andere smakelijke tracks. Zo roept het nostalgische ‘Way Back’ ongetwijfeld warmte en groovyness op. Heerlijk! Net zoals het verslavende ‘Regenboog’ weet Tiewai hiermee ongetwijfeld ook de niet hiphop-fan te bekoren. Net zoals pakweg Antwerpenaar Tourist al jaren doet.

  Tiewai brengt met zijn tweede langspeler een niet te missen hiphopplaat. Alhoewel de beats en instrumentals niet het meest vooruitstrevend ooit zijn, weet de Genkenaar dat goed te maken met zijn doodeerlijke lyrics. Op deze ‘Winterslag Miljonair’ horen we een Tiewai die een mooi muzikaal pad voor zich heeft. Sterk werk.

   
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Tiewai brengt met zijn tweede langspeler een niet te missen hiphopplaat. Alhoewel de beats en instrumentals niet het meest vooruitstrevend ooit zijn, weet de Genkenaar dat goed te maken met zijn doodeerlijke lyrics. Op deze 'Winterslag Miljonair' horen we een Tiewai die een mooi muzikaal pad voor zich heeft. Sterk werk. Tiewai - 'Winterslag Miljonair': Geëvolueerde sound op Tiewai's tweede langspeler (★★★★)