More

  Thibaut Sevens stelt debuut ep ‘Poetry In Motion’ voor: “Ze zeggen hoe niet-Belgisch het klinkt”

  Thibaut Sevens stelt debuut ep ‘Poetry In Motion’ voor: “Ze zeggen hoe niet-Belgisch het klinkt”

  -

  Maak kennis met Thibaut Sevens en zijn debuut ep Poetry In Motion. De jonge muzikant staat aan de vooravond van zijn doorbraak en kreeg onder andere al airplay bij Radio 1 en Radio 2. Wij hadden een gesprek met de singer-songwriter.

  De 21-jarige Limburgse singer-songwriter Thibaut Sevens werd zopas geselecteerd voor het Sound Track-parcours van VI.BE. Terwijl Thibaut eerst experimenteerde met hiphop en daarmee hoge ogen gooide bij UrbaNice Battle of Talents op MNM, kiest hij sinds kort voor een nieuwe richting, eentje waarmee hij vooral zijn zwoele baritonstem in de kijker zet. “In het begin wist ik niet wie ik was en welke muziek ik wou maken. Het maken van de ep heeft me veel duidelijk gemaakt. Ik zie dit als een renaissance van mezelf als artiest. Ik voel me eerder thuis in de zwoele atmosfeer die ik nu breng”, legt Thibaut uit.

  “Ik zie dit als een renaissance van mezelf als artiest.”

  En dat Sevens zwoel, melancholisch en vooral klaar voor het buitenland klinkt, kan niemand ontkennen. “Het concept van de ep heb ik al sinds m’n 17e in gedachte. Ik ben iemand die autobiografisch schrijft”, vertelt Thibaut, “De ep is zo samengesteld dat je het als een tape in recorder kunt afspelen. Dat hoor je ook aan het begin van Blue en aan het einde van 7. Het is het verhaal van mijn leven.” Op de plaat vinden we onder andere Sonder. “De titel komt voort uit het Duits, ik ben zelf voor een achtste Duits, vertaald betekent het ‘bijzonder’. Het gaat over de mensen die je tegenkomt op straat, iemand die je voor het eerst ontmoet, maar je niet weet wat er in die persoon z’n leven omgaat. Je weet niet wat die persoon heeft meegemaakt, wat er allemaal heeft geleid tot wie die vandaag is.”

  “Het is een melancholische plaat. Ze is niet triest, maar ook niet happy. Ik heb het album in tweeën gedeeld. Pas na Boys Don’t Cry verandert de sfeer in de songs van fragiel naar een grotere zelfzekerheid”, verklaart Thibaut. “Met Boys Don’t Cry wil ik het stigma doorbreken dat jongens niet zouden mogen huilen. Ik ben zelf een persoon dat het moeilijk heeft om zichzelf bloot te geven. Jongens moeten in de maatschappij steeds sterk zijn, maar het is oké om af en toe een traan te laten.”

  Sevens steekt het niet onder stoelen of banken dat hij een doorbraak in het buitenland ambieert. “Heel veel van m’n naasten zijn verrast door de ep. Ze zeggen hoe niet-Belgisch het klinkt en dat kan ik alleen maar opvatten als een compliment.” De productie van zijn debuut hield Thibaut dan ook volledig zelf in handen. “Het gaf me een gevoel van controle. Al m’n vorige nummers waren gemaakt met een producer. Dan is het rond de klok werken. Volgens mij kan je kunst niet haasten: art can’t be rushed.” Enkel bij de afwerking heeft David Poltrock keys en strings ingespeeld. Thibaut legt uit: “Zo hebben we de instrumenten die ietwat fake klinken, vervangen door het echte werk. Naar de toekomst toe hoop ik dat mensen gaan erkennen dat ik m’n eigen ding doe. Ik wil graag ook voor anderen produceren.

  Debuut ep Poetry In Motion is nu overal te streamen.

  Sevens speelt op vrijdag 15 oktober in JH Plug-in (voorronde Sound Track). Binnenkort gaat hij ook op tour met de Nederlandse Nona.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie