More

  The Nude Party (+ Fruit Tones) @ Ancienne Belgique, AB Club: Onbekend maar niet lang meer onbemind

  Advertentie

  Terwijl in de grote zaal dEUS bezig was aan de voorlaatste avond van hun acht ‘The Ideal Crash’-concerten, stonden boven in de AB Club zes jonge snaken uit North Carolina klaar om het beste van zichzelf te geven. The Nude Party spelen jaren 60-geïnspireerde psych rock en worden al een paar jaar geruggesteund door Black Lips-drummer Oakley Munson. Dat kon alleen maar goeds beloven.

  Advertentie

  Het voorprogramma werd voorzien door de Britse band Fruit Tones, afkomstig uit Manchester. Een stad met een rijke muziekgeschiedenis maar of Fruit Tones ooit meer dan een voetnoot zal innemen in de geschiedenisboeken van de stad betwijfelen we sterk. Ze brengen uptempo garage rock die op zich best dansbaar en leuk is, maar dan ook maar voor eventjes. Weinig nieuws onder de zon hier. Er zat weinig variatie in de set en ging dan ook snel vervelen.

  © Antje Meiresonne

  Tijd voor de hoofdact. The Nude Party bestaat uit zes jeugdvrienden en gaven hun eerste optredens in hun adamskostuum. Ze werden door de locals dan ook gerefereerd als ‘the naked party band’. Ondertussen houden ze hun kleren braafjes aan tijdens hun concerten maar de bandnaam was snel gekozen. De dag voordien speelden ze nog op het Londense All Points East Festival, waar ze onder andere de line-up deelden met The Strokes, maar dat weerhield de band niet om het nodige enthousiasme aan de man te brengen in de veel kleinschaligere AB Club. De band startte het concert met een instrumentaal nummer die meteen de toon zette voor de sound van de band. Je hoort direct dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld en laten de puzzelstukjes perfect in elkaar vallen. Hun riffs doen geregeld denken aan The Animals en ook vergelijkingen met The Rolling Stones zijn niet ver weg. Dat je af en toe invloeden van country en blues hoort verraadt dan weer de roots van de band, die in het zuiden van de VS liggen.

  © Antje Meiresonne
  © Antje Meiresonne

  De reviews van hun in 2018 uitgebrachte debuutplaat waren al lovend en ook live komt de muziek goed tot zijn recht. De opbouw van de set zat heel goed en slim in elkaar. Het tempo zat er direct in en ook het publiek was vanaf minuut 1 mee. Het eerste deel van de set was een afwisseling van nummers van hun debuutplaat en oudere nummers, gevolgd door het drieluik ‘Astral Man’, ‘Water On Mars’ en rustpunt ‘Feels Alright’. De jongens zijn ook niet vies van een cover. ‘Sitting On The Sofa’ van The Kinks passeerde de revue en na die cover volgde ‘Gringo Che’, een nummer over, u raadt het goed, Che Guevara. ‘I don’t need your love. I just need my records’ zingt zanger Patton Magee in het Stones-getinte ‘Records’ om zo verder te glijden richting ‘What’s The Deal (die)’ en logische afsluiter en lead single ‘Chevrolet Van’. Luid aangemoedigd door het enthousiaste publiek kwam de band snel terug om ons nog te trakteren op twee bisnummers, ‘Poor Boy Walking Blues’ en het fantastische ‘Wild Coyote’.

  © Antje Meiresonne
  © Antje Meiresonne

  The Nude Party is in ons land nog geen bekende naam, met als gevolg dat de band naar de kleine AB Club werd doorverwezen. Lang zal dit naar onze mening echter niet meer duren. Geef die jongens maar snel een groter podium want ze verdienen het. Wie deze week richting Best Kept Secret Festival trekt, kunnen we alleen maar aanraden om deze band uit te gaan checken. Je zal het je niet beklagen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  The Nude Party is in ons land nog geen bekende naam, met als gevolg dat de band naar de kleine AB Club werd doorverwezen. Lang zal dit naar onze mening echter niet meer duren. Geef die jongens maar snel een groter podium want ze verdienen het. Wie deze week richting Best Kept Secret Festival trekt, kunnen we alleen maar aanraden om deze band uit te gaan checken. Je zal het je niet beklagen.The Nude Party (+ Fruit Tones) @ Ancienne Belgique, AB Club: Onbekend maar niet lang meer onbemind