Sigrid @ Ancienne Belgique, AB: Noorse popster is klaar voor grotere podia (★★★★)

© Steven Elias

Sigrid Ancienne Belgique Brussel
© Steven Elias

De Noorse singer-songwriter Sigrid wist zich in een mum van tijd te ontpoppen tot dé popsensatie van het moment. Woensdagavond bracht ze op haar Europese tour een bezoek aan Brussel om haar debuutalbum ‘Sucker Punch’ voor te stellen. 

Amper drieëntwintig is ze, maar toch kan je Sigrid beschrijven als dé rijzende popster van het moment. Wie even een blik werpt op haar verwezenlijkingen, zou de herinneringen aan zijn of haar drieëntwintig-jarige zelf zo snel mogelijk naar de vergeetput willen sturen. Hou u vast. Beginnen deed het voor de Noorse Sigrid in 2017 dankzij debuutsingle ‘Don’t Kill My Vibe’. Even later volgde een EP die het tot de hitlijsten in Noorwegen, Australië en UK schopte. Een bekroning als BBC Sound Of volgde in 2018, waarna ze plekjes wist te veroveren op tal van festivals. Zo mocht ze reeds aantreden op Rock Werchter, Pinkpop én Glastonbury. Eerder dit jaar was ze tevens de supportact voor Maroon 5 en George Ezra. Het moge duidelijk zijn: het gaat hard voor de Noorse.

Sigrid Ancienne Belgique Brussel
© Steven Elias

Opwarmen deed de AB met het Britse IDER. Het Londense duo bracht hun elektropop debuut ‘Emotional Education’ mee voor een dertig minuten durende set. De kracht van IDER is ongetwijfeld de samenzang van het tweetal, die dankzij de elektronica naar hogere niveaus wordt getild. Zo viel ons vooral ‘Mirror’ op. Het zette de Ancienne Belgique aan tot een voorzichtige danspas. De band bracht popmuziek die daadkrachtig en met beide voeten op de grond gebracht werd. Best een smakelijk hapje.

Sigrid is klaar voor grotere podia

Dag op dag, één jaar jaar geleden stond de Noorse in die andere Brusselse zaal, La Madeleine. Een jaar later was het de beurt aan, een zo goed als uitverkochte, AB. Met opener ‘Mine Right Now’ gaf Sigrid het startschot van een hitmarathon van iets minder dan anderhalf uur. “Een hitmarathon met één debuutplaat”, horen we u denken? Ja! Desondanks dat Sigrid één enkele langspeler onder de arm heeft, beschikt ze reeds over een massa aan songs die je binnen de kortste keren kan meezingen. Zo geschiedde dat ook in de AB. Het aanwezige publiek ging gretig aan het zingen en dansen, er doken zelf Noorse vlaggetjes in de zaal op. Alles wat even toegelaten onder de pophemel van Sigrid.

Sigrid Ancienne Belgique Brussel
© Steven Elias

Sigrid beschikt over een aanstekelijk enthousiasme waarmee ze al snel een glimlach op ieders gezicht tovert. Zo huppelt Sigrid Solbakk Raab, zoals ze echt heet, van links naar rechts, van voor naar achter. Gekleed in haar kenmerkende witte shirt en jeans, verkende ze iedere hoek en kant van het podium. Er is geen twijfel dat de Noorse over een présence en zelfzekerheid beschikt waarmee ze iedere zaal, groot of klein, voor zich wint.

Passeerden onder andere de revue op deze Marathon der Betere Popmuziek waren ‘Schedules’, ‘Don’t Kill My Vibe’ en ‘High Five’. Stuk voor stuk popsongs die je aan het dansen zetten. Rustiger ging het er aan toe op het op piano gebrachte ‘Dynamite’ en het nieuwe ‘Home To You’. Al was Sigrid zelf nog even te opgewekt van het vrolijke ‘Sucker Punch’, waardoor ze tijdens de eerste seconden van ‘Dynamite’ in de lach schoot. De manier hoe ze het oploste, toont de oneindige sympathie van de Noorse. Na dat rustpunt ging Sigrid lijnrecht naar haar einddoel. De zaal doen dansen tot het oneindige. En hoe sterk deed ze dat! Met het viertal ‘Basic’, ‘Never Mine’, ‘Strangers’ en ‘Don’t Feel Like Crying’ werd de nacht ingedanst.

Sigrid bracht een kleurrijke pop-show naar Brussel boordevol hits. Het enthousiasme van de Noorse tovert haast meteen een glimlach op je gezicht. Het is duidelijk dat ze klaar is voor de grotere podia en iets zegt ons dat we haar de komende jaren kunnen verwelkomen op de grootste festivalpodia. De popster van morgen is er klaar voor. Dat bewees ze vol overtuiging.

Sigrid ancienne belgique brussel
© Steven Elias

Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Sigrid @ Ancienne Belgique, AB
sigrid-ancienne-belgique-ab-noorse-popster-is-klaar-voor-grotere-podia-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85Sigrid bracht een kleurrijke pop-show naar Brussel boordevol hits. Het enthousiasme van de Noorse tovert haast meteen een glimlach op je gezicht. Het is duidelijk dat ze klaar is voor de grotere podia en iets zegt ons dat we haar de komende jaren kunnen verwelkomen op de grootste festivalpodia. De popster van morgen is er klaar voor. Dat bewees ze vol overtuiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in