San Holo @ Vooruit Gent: snedige one-man EDM-indie

San Holo @ Vooruit Gent (28.03) "De one-man-band San Holo weet nog geen uur lang te boeien. Al weet hij op bepaalde momenten de volledige zaal in te pakken. Zo zagen we op afsluiter 'Light' niemand stilstaan. De buren voelde de grond haast daveren. Geef Van Dijck nog een langspeler en een liveband, en de wereld ligt ongetwijfeld aan zijn voeten."

Onze favoriete Zoetermeerse muziekproducent San Holo dook nog eens op in België. In het kader van zijn album1 tour reist de Nederlander de komende weken de wereld af. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om zijn show in de Gentse Vooruit mee te pikken. 

Advertentie

Met zijn future bass vergaarde de Nederlandse producer Sander Van Dijck, met zijn alter-ego San Holo bekendheid. Zo dook hij in 2013 op met EP’s ‘Corellia’ en ‘Demons’Het duurde tot in 2016 voor de muziekproducent met zijn excellente single ‘Light’ internationale bekendheid verwierf. Sindsdien trad hij op de grootste festivals aan: zoals Coachella, Lowlands en Tomorrowland.

EDM-indie

Het was iets na 21 uur toen San Holo het podium betrad in de Gentse Vooruit. Even voordien had labelmaatje – Van Dijck beheert namelijk ook label Bitbird -, en Antwerpenaar Taska Black de Vooruit in lichterlaaie gezet met zijn future bass-schijven. Met zijn gitaar in de aanslag voltrok Van Dijck een eerste deel van zijn songs. Het is ook die gitaar dat de man zo uniek maakt. Hij weet een de perfecte match tussen EDM en indie te maken. De combinatie van vooraf opgenomen samples en live-gitaar geven de man een eigenheid, à la Mura Masa en Flume.

One-man-band

Hits zoals ‘lift me from the ground’ en ‘brighter days’ werden door de snaren meerdere niveaus naar omhoog getild. Al waren het vooral de  heerlijk, gekke portie gitaren in ‘worthy’ dat volgens ons één van de beste momenten van de avond was. We moeten eerlijkerwijs ook wel zeggen dat Holo ons niet hele tijd mee had. Terwijl zijn tracks dansbare parels zijn, bleven we soms toch op onze honger zitten. Desondanks dat Holo wel een spring-in-‘t-veld is, missen we soms toch wat extra mankracht in de vorm van live drums bijvoorbeeld. Al is onze mening niet heilig, kijk maar naar de one-man-band van Ed Sheeran en zijn succes hiermee.

Om het volledige (klein) anderhalf uur te boeien lukt het de über sympathieke Nederlander nog niet. Al weet hij op bepaalde momenten wel de volledige zaal in te pakken. Zo zagen we op afsluiter ‘Light’ niemand stilstaan. De buren voelde de grond haast daveren. Geef Van Dijck nog een langspeler en een liveband, en de wereld ligt ongetwijfeld aan zijn voeten.

Advertentie

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
San Holo @ Vooruit Gent (28.03)
san-holo-vooruit-gent"Om het volledige (klein) anderhalf uur te boeien lukt het de über sympathieke Nederlander nog niet. Al weet hij op bepaalde momenten wel de volledige zaal in te pakken. Zo zagen we op afsluiter 'Light' niemand stilstaan. De buren voelde de grond haast daveren. Geef Van Dijck nog een langspeler en een liveband, en de wereld ligt ongetwijfeld aan zijn voeten."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in