‘Rien à voir’ schiet uit startblokken met ‘Play & Party’: Lander Gyselinck solo en meer

De organisatie rien à voir houdt voor haar eerste event (Play & Party) halt in cultuurtempel BRONKS op zaterdag 25 mei 2019 om 21u. De line-up bestaat uit Lander Gyselinck, een uitzonderlijk en alom bejubeld talent uit de Belgische jazz scene, en wereldvermaarde DJ’s San Soda en GE-OLOGY. Om de beste kwaliteit te garanderen op het vlak van geluid, akoestiek en optreden wordt beroep gedaan op de geluidsingenieurs van Funktion-One, een onafhankelijk producent en pionier op het vlak van professionele geluidsinstallaties.

Advertentie

rien à voir is vastberaden in haar missie om memorabele muziekevenementen te creëren door artiesten uit te nodigen die deze passie voor geluidskwaliteit delen. Het is dan ook moeilijk een beter begin van de avond in te beelden dan met een uitzonderlijke drumsolo van Lander Gyselinck, talent van eigen bodem en lid van de rien à voir adviesraad. Gyselinck tast met zijn drumspel voortdurend de grenzen af en is enorm veelzijdig en vooruitstrevend. Het leverde hem onder meer de Toots Thielemans Jazz Award en drie MIA’s voor Beste Muzikant op.

Na het optreden van Lander Gyselinck start de party met sets van de in Berlijn residerende Belg San Soda en GE-OLOGY (USA).Beide artiesten hebben bakken ervaring als DJ en producer, speelden in clubs over de hele wereld en werkten samen met de grootste namen uit de muziekindustrie. Van hip hop, funk en soul over boogie en disco tot brazilian en house. San Soda en GE-OLOGY hebben beide een uitzonderlijke kennis en platencollectie om uit te puren, waar de dansvloer tot bij het ochtendgloren de handen mee vol zal hebben.

Geluid met een visie

Wat rien à voir zo uniek maakt, is niet alleen dat het project de geluidskwaliteit van livemuziek wil verbeteren. Ook het levensverhaal van de oprichter is bijzonder. Meesters hoorde dat hij langzaam blind zou worden als gevolg van een erfelijke netvliesaandoening en vond troost in muziek. “Pas toen ik mijn gezichtsvermogen kwijtraakte, kreeg ik oog voor andere kunstvormen en begreep ik hoe mijn oor voor muziek andere mensen kan helpen”, zei Meesters. Dankzij een uitgebreid netwerk kon Meesters rien à voir opstarten, een initiatief dat hoogstaande muziekevenementen brengt, geld inzamelt en de gemeenschap van blinden en slechtzienden bij het grote publiek onder de aandacht brengt.

Een invloedrijk pleitbezorger van dit project is Prof. Dr. Bart Leroy, een wereldberoemd oftalmoloog, gespecialiseerd in erfelijke netvliesaandoeningen. Hij is al 20 jaar de arts van Meesters en senior-adviseur voor rien à voir. Hij is ook degene die toeziet op de opbrengsten van de rien à voir-evenementen en ze toewijst aan medisch onderzoek naar blindheid. “Het verbeteren van de geluidskwaliteit op muziekevenementen is een win-winsituatie”, zegt Leroy. “Het is inspirerend om te zien hoe mijn patiënten hun kracht gebruiken om iets te maken waar iedereen baat bij heeft en dat iets teruggeeft aan de gemeenschap van blinden en slechtzienden. Met rien à voir willen we de traditionele dokter-patiëntrelatie vervangen door een gezamenlijk partnerschap. Want we streven allemaal naar hetzelfde doel.”

Over rien à voir 

rien à voir creëert onvergetelijke muziekervaringen met het allerbeste geluid, een topakoestiek en de beste optredens in alle mogelijke genres van klassiek tot techno.
De opbrengst van ieder evenement gaat naar medisch onderzoek om blindheid te verhelpen en naar het verbeteren van de tewerkstelling van jonge blinden en slechtzienden. 

Advertentie

Voor meer informatie zie de Facebookpagina van rien à voir en de website

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in