R&B-revelatie MEDS over nieuwe muziek: “We zijn volop aan het werken aan nieuwe nummers”

© Thomas Richard Mertens

© Thomas Richard Mertens

De Tiense Mélanie De Saedeleer a.k.a. MEDS maakte de laatste maanden furore in de Belgische R&B-scène met haar singles ‘Another Lady’ en ‘How Do I Know’. We hadden met haar op Suikerrock een gesprek, vlak voor haar hometown show. 

Je stond in het voorprogramma van Tsar B en Macy Grey. Nu met Suikerrock je grootste festivalshow ooit én meteen in je thuisstad. Hoe heb je daar naartoe geleefd? 

Ik heb er enorm naar uitgekeken. Als kind kwam ik vaak naar Suikerrock. Het is erg leuk om hier zelf ook te spelen. We hebben erg goed gerepeteerd, zoals we trouwens doen voor elk optreden.

Je bent zelf van Tienen. Er komen vermoedelijk heel wat vrienden en familie kijken. Geeft dat extra stress? 

Goh, nee. Ik vind het net leuk dat er veel mensen zullen zijn die ik ken én die mijn kennen. Ik kijk er erg naar uit.

Even terug in de tijd: in 2014 nam je deel aan The Voice van Vlaanderen. Heb je daar veel ervaring opgedaan of veel bijgeleerd?

Das heel lang geleden (lacht). Is dat zelf niet 2012? Ik was 17 of 18 jaar. The Voice van Vlaanderen en dit project was eigenlijk iets totaal anders. Je bent daar niet bezig met je eigen muziek, je zingt daar covers. Het heeft mij sowieso doen groeien als zangeres.

Ik heb in de loop der jaren blijven werken aan muziek. Mijn eigen draai gevonden en gewerkt aan mijn eigen sound. Mijn grote focus is steeds muziek geweest.

Je hebt tot nu toe twee singles uitgebracht. Komt er binnenkort nieuw werk aan?

Mijn laatste single ‘How Do I Know’ is in mei uitgekomen. We zijn volop aan het werken aan nieuwe nummers, nieuwe singles. Ik ben volop muziek aan het maken met mijn producer WITS. We zijn volop aan het creëren.

Welke acts wil je vandaag nog zeker zien?

Ik ga denk ik wel kijken naar alle acts. Ik woon écht op de Grote Markt hier in Tienen, dus ik ga zeker blijven hangen.

Volg voor meer