More

  Portland @ Ancienne Belgique, AB Box: “Meeslepend en hypnotiserend (★★★★)

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Portland bracht een paar weken geleden ‘Your Colours Will Stain’ uit, het debuutalbum van de band. Dat album kwamen ze vrijdagavond voorstellen in Ancienne Belgique. Enkele weken geleden hadden we een uitgebreid gesprek met Jente en Sarah over hun debuutplaat.

  De fans rondom waren alvast razend enthousiast. “Ooh, keischattig” en “Oh my God, ik denk dat ik ga huilen”, waren de meest opvallende uitspraken van de avond. Portland was dan ook ijzersterk. Hun concert was emotioneel en meeslepend. Enorm geslaagd.

  Portland zou men soms eens durven vergelijken met Tamino. Dat is zeker te begrijpen, aangezien beide artiesten beschikken over prachtige stemmen. Met ‘Your Colours Will Stain’ bracht Portland een plaat vol krachtige emoties mee, waar ze in de AB nog een schepje bovenop deden. Verschillende nummers kregen een extra dimensie wanneer ze live gebracht worden.

  Dat was zeker het geval bij ‘Killers Mind’ en ‘Ally Ally’. Die twee songs klonken tijdens het optreden nog indrukwekkender. Bij ‘Sad Eyed Plain Butterfly’ waande het publiek zich even in een andere wereld. De song klonk enorm hypnotiserend. Bijna wouden we de ogen sluiten en ons laten meesleuren in de melancholie en de prachtige harmonieën van stemmen en geluiden die Portland ons voorschotelde. Magisch! Langs de andere kant wilde je ook alles volgen wat op het podium gebeurde. Jente en Sarah hebben namelijk een enorm dosis schattig charisma en podiumprésence. Zo werd meermaals bewezen met de soms snoezige bindteksten.

  © Steven Elias

  Eén van de meest magnifieke momenten was toen de band het podium verliet en alleen Sarah overbleef voor een op piano-gebrachte versie van ‘Pearls’. Iedereen wachtte vol spanning af. Je kon een speld horen vallen. En wauw, wat was het overtuigend! Het leek wel of iedereen het hele nummer lang zijn adem inhield. Het was indrukwekkend in al haar kwetsbaarheid. Zeker iets waar mensen nog lang gaan over praten.

  Afsluiten deed Portland met ‘Pouring Rain’. Het hele publiek begon mee te zingen, wat op het podium zeker gesmaakt werd. Daarom lieten Jente en Sarah het publiek alleen zingen, wat zorgde voor een erg fijne afsluiter van een prachtige show.

  De stemmen van Sarah en Jente passen perfect bij elkaar. Dat is zeker de sterkte van de band. Alhoewel het tweetal zichtbaar nerveus aan hun uitverkochte AB begon, wisten ze dat gevoel snel achterwege te laten. Het optreden was enorm krachtig, hoewel we misschien af en toe nog wat meer afwisseling hadden kunnen gebruiken. Ach, daar dient de volgende plaat voor!

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  De stemmen van Sarah en Jente passen perfect bij elkaar. Dat is zeker de sterkte van de band. Alhoewel het tweetal zichtbaar nerveus aan hun uitverkochte AB begon, wisten ze dat gevoel snel achterwege te laten. Het optreden was enorm krachtig, hoewel we misschien af en toe nog wat meer afwisseling hadden kunnen gebruiken. Ach, daar dient de volgende plaat voor! Portland @ Ancienne Belgique, AB Box: "Meeslepend en hypnotiserend (★★★★)