More

  Pieter Embrechts nam een nummer op vanuit zijn kot om studenten een hart onder de riem te steken: ‘We hebben iedereen nodig’

  -

  Acteur en zanger Pieter Embrechts kreeg van de Universiteit Antwerpen de vraag om een online concertje te spelen voor alle studenten die momenteel vastzitten in hun kot. Een lied om angsten en depressies weg te nemen. 

  Vanuit zijn kot schreef Pieter Embrechts een song vanuit zijn zijn woonkamer om alle studenten die vastzitten in hun kot een hart onder de riem te steken. Het is geen geheim dat het gebrek aan sociale contacten angsten en depressies teweegbrengt bij studenten en anderen, “meer dan 30% is hier onderhevig aan”.

  Daarom schreef Embrechts een eenvoudig liedje om de energie wat te boosten, om de helden van de zorg te eren en om het lijvige gemis aan omhelzingen te bezingen én om hen die afstand houden te omarmen. Embrechts schreef het nummer op één nacht tijd, waarna de andere muzikanten er aan de slag mee gingen: “Ik nam het thuis ‘in mijn kot’ op en vrienden muzikanten speelden diezelfde dag nog vanuit ‘hun kot’ mee op hun instrumenten. Een magisch knutseltje ontstond op minder dan één dag waardoor ik de song kon brengen in full band bezetting.”

  Op www.vanuituwkot.be/pieterembrechts gaat Embrechts op zoek naar enthousiastelingen die vanuit hun kot willen meespelen in de videoclip van de song. Alle informatie is te vinden via de website.

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie