More

  Onheilspellend. Rillinggevend. Hypnotiserend. Debuut Domoor – ‘Dans vogelsverschrikker, dans’

  -

  Uw dagtaak zit erop. Maak vandaag kennis met Domoor, dat is het gloednieuwe project van RITCS-studenten Simon Kremar en Lukas Anthierens. Hun debuutsingle ‘Dans vogelsverschrikker, dans’ is onze Must Discover.

  Een spannende combinatie van elektronica en Nederlandstalige hiphop. Dat is Domoor. Het tweetal Kremar en Anthierens vonden elkaar aan het RITCS, waar Bruggeling Simon zich verdiept in de richting Geluid en Antwerpenaar Lukas masterstudent Radio is. Muzikaal heeft Lukas ervaring opgedaan met het schrijven van luisterspelen, terwijl Simon muziek produceert als Family Beaches en als producer/live muzikant bij de nieuwe popartiest BRYN.

  Voor hun eigen muzikaal project laten ze inspireren door de Amerikaanse Earl Sweatshirt, maar ook door de West-Vlaamse woord-magiër Brihang. Ze doen niet aan hokjesdenken, maar doen vooral iets wat oprecht en natuurlijk aanvoelt. 

  Onheilspellend. Rillinggevend. Hypnotiserend.

  Onheilspellend. Rillinggevend. Hypnotiserend, maar onweerstaanbaar. Zo klinkt single ‘Dans vogelsverschrikker, dans’ toen we hem voor het eerst door onze hoofdtelefoon joegen. De elektronica van Simon klinkt minimalistisch en nevelig, maar doet desondanks niet vermoeden wat op je afkomt. 

  Pas wanneer de vocals van Lukas erbij komen, razen we langs een intrigerende zwerm van emoties. Van een raadselachtige spanning naar zaligheid. De song is eentje waar de duisternis regeert en de nachthemel het zonlicht verjaagt. “Een aangename kennismaking vrienden van de nacht”, zoals ze zelf bezingen. We zijn heel benieuwd naar het vervolg hierop. Ze beloven binnen enkele maanden een EP.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie