More

  Nieuwe single ‘Noorderzon’ van monokimono: afscheid van zomerse zonsondergang

  Advertentie

  New kid in town monokimono bracht eind juni zijn felgesmaakte debuutsingle ‘IJsjes’ uit. De single liet voor het eerst proeven van wat we “het liefdeskind van een bloedhete trio tussen Eefje De Visser, Gorki en Nick Cave noemden.” Ditmaal toont het project met nieuwe single ‘Noorderzon’ een totaal andere kant. Het is onze Must Discover x vi.be.

  Kimono’s zijn erg kostbare erfstukken. Van generatie op generatie worden ze doorgegeven. Monokimono frontman Ben Tanghe ontdekte zijn kimono in de vorm van zeventien verloren gewaande videocassettebandjes. Op deze zeventien videocassettebandjes werd Tanghe z’n hele jeugd vastgelegd. Met dat materiaal als inspiratiebron én een paar synthesizers trok de frontman de studio in, met debuutsingle ‘IJsjes’ en een vierkoppige EP ‘Kameleon’ die later dit najaar verschijnt als resultaat.

  Zomerse Zonsondergang

  Waar ‘IJsjes’ ons in stilte en rust allerlei prachtige zomerherinneringen toevertrouwde, toont monokimono met ‘Noorderzon’ een totaal andere kant en sound. Ditmaal werd er resoluut gekozen voor een meer uptempo song. ‘Noorderzon’ wordt voortgestuwd door bezwerende drums en bassen, een subtiele stemvervormer en opvallende samples. De single gaat met zijn 4’23” de klassieke radiosongs ver te boven, maar duurt voor ons geen seconde te lang. Net zoals het afscheid van die laatste zomerse gloeiende zonsondergang. Verdomme monokimono. We zijn verslaafd aan die zinderende eindclimax. Deze blijft even in onze oorschelpen hangen.

  monokimono is op 23 oktober live aan het werk te zien in Café Cabron in Antwerpen. Alle informatie via hier.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer