More

  Nieuwe single ‘Howl’ van Boogie Beasts, met hulp van Jim Diamond (The White Stripes)

  -

  Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Dat kan je verwachten van deze vierkoppige band uit België, met twee Vlaamse en twee Waalse muzikanten. Ze brachten begin april nieuwe single ‘Howl’ uit.

  Boogie Beasts vertolken hun liefde voor elektrische delta-blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer.

  Met hulp van Jim Diamond (The White Stripes)

  Jim Diamond, de Detroit garagerock ‘godfather’, die in het verleden al aan de knoppen zat bij o.a. The White Stripes, The Sonics en The Dirtbombs, stemde meteen in om ‘Howl’ te mixen toen hij de eerste demo’s van het nummer hoorde. Voor de opname & productie werd een beroep gedaan op Koenraad Foesters van Studio Jupiter in Tongeren.

  ‘Howl’ betekende meteen het debuut van Patrick Louis, de nieuwe gitarist van het viertal sinds 1 december. De band is volop aan het schrijven aan nieuwe nummers en begin 2021 wordt het derde album verwacht. Wij zijn alvast benieuwd.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie