More

  Must Discover x vi.be: Redwood – ‘Metaxy’

  Advertentie

  -

  Onze Must Discover zit in een nieuw jasje. Zo zullen we iedere week één te ontdekken talent via vi.be kiezen. Maak je zelf fantastische muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via deze link. Deze week is het de beurt aan Redwood. Het is onze Must Discover x vi.be. 

  Iedere week zetten we een onontgonnen talent in de kijker en dat is deze week ook niet anders. Maak kennis met Redwood, het alter-ego van Gentse producer en singer-songwriter Marlon Sinnaeve. Het indie-tronica project van de 26-jarige muzikant had zijn eerste levensvorm als een solo-gitaar project. Al snel verlegde Sinnaeve de focus naar een sterkere productie, met het ontstaan van debuut EP ‘Metaxy’ als gevolg.

  Gelaagdheid. Charme. Sferisch.

  Sinnaeve beschrijft zijn debuut EP als een sferisch klankenpalet, ondersteund door zijn verhalende zangstijl. Zijn muziek lijkt ergens genesteld te zijn tussen Grizzly Bear, Bon Iver en Radiohead. Desondanks dat je deze ‘Metaxy’ in een rustigere categorie kunt plaatsen, weet Sinnaeve nooit te vervelen. Opener ‘March’ neemt je mee op een opwindende muzikale ontdekkingstocht doorheen de wereld van de Gentenaar.

  Een wolf in schapenvacht kan je Redwood wel noemen. Waar de songs een rustige oase als beginpunt hebben, weet Sinnaeve de songs keer op keer een portie pit te geven, net voldoende om ze intrigerend en spannend te maken. Luister maar eens naar het sterk geproduceerde ‘Going Under’. Titeltrack ‘Metaxy’ weet met zijn melodieuze ritmen en zanglijnen enorm te charmeren, net zoals ‘Cycles’ dat met zijn gelaagdheid doet. ‘Hold Your Own’ is dan weer het toonbeeld van de sferische kracht van Redwood, terwijl afsluiter ‘Whether’ rust als kernpunt heeft. Sterk debuut van deze Gentenaar! We kijken uit naar het vervolg.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer