More

  Must Discover x vi.be: Omar Dahl – ‘Das Biju’

  Advertentie

  Onze Must Discover zit in een nieuw jasje. Zo zullen we iedere week één te ontdekken talent via vi.be kiezen. Maak je zelf fantastische muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via deze link. Deze week is het de beurt aan Omar Dahl. Het is onze Must Discover X vi.be. 

  Advertentie

  De electronica band Omar Dahl uit Zwijndrecht wordt gevormd door Tuur van Dosselaer, Daan Hulstaert, Doyin Smith en Chiel Peersman. Samen vormen zij het vierkoppige team achter elektronische muziek met invloeden vanuit het buitenland, die ze naar eigen zeggen maken voor avonddromers die willen wegdromen naar een andere wereld.

  Zwoele, dansbare beats

  Dit jaar in mei releasede Omar Dahl haar nieuwe EP, ‘Zura’. Hierop zijn de invloeden uit de Arabische wereld en de Balkan duidelijk te horen. De band bereikt op deze manier perfect wat ze willen: een muzikaal gebied verkennen tussen akoestisch en elektronisch en Oost en West.

  De eerste track op hun album, ‘Das Biju’, begint rustgevend met natuurlijke geluiden. Erna brengt een Arabische melodie je gedachten meteen naar het Midden-Oosten wat je in een soort relaxte, bijna vakantie-achtige stemming brengt. Doorheen het nummer komen er steeds blaas- en snaarinstrumenten bij op de achtergrond. Het eindresultaat is een verrassende, maar zeer aangename mix. Een ding is zeker: aankomende zomer is een perfecte setting voor de zwoele nummers van Omar Dahl.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer